Annons

Felmärkta kakor: Får kraftig reaktion – svimmar och ambulans till sjukhus

En nötallergiker fick en mardrömsupplevelse när han handlade kakor på norra Öland.
Norra Öland • Publicerad 28 juli 2023
En nötallergiker fick en mardrömsupplevelse när han handlade kakor på norra Öland. Bilden är ett montage och från andra sammanhang.
En nötallergiker fick en mardrömsupplevelse när han handlade kakor på norra Öland. Bilden är ett montage och från andra sammanhang.Foto: yipengge, istock

Mannen undersökte kakorna noggrant och frågade innan köpet för att vara säker på att de var fria från nötter. Det skulle visa sig att kakorna var felmärkta När han satte sig för att äta började det klia i halsen. Han tog tabletter men symtomen blev allt värre.

– Han drabbas av en kraftig allergisk reaktion. Han svimmar och slår sig när han trillar av stolen. Ambulans tillkallas och mannen blir inlagd på sjukhus över natten och blir sedan bättre, säger polisens presstalesperson Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Händelsen är anmäld som vållande till kroppsskada men polisanmälan har lagts ner efter att målsäganden inte har velat att det ska leda till åtal.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons