Annons

Fastlänning öppnar ny restaurang – “Målet är att servera god mat i en trivsam miljö”

Nu är förberedelserna inför öppningen av nya pizzerian och restaurangen igång för fullt och ägaren ser fram emot allt som väntar.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Borgholm • Publicerad 26 mars 2021 • Uppdaterad 28 mars 2021
Yaser Hassan ska hjälpa sin fru Annika Persson (ägaren) på Storgatan 27 i Borgholm.
Yaser Hassan ska hjälpa sin fru Annika Persson (ägaren) på Storgatan 27 i Borgholm.Foto: Privat

Om allt går som planerat hoppas Annika Persson öppna upp restaurangen i mitten av april.

– Det är mycket som ska vara klart innan dess och det är fullt upp nu i lokalen. Tidigare fanns en tillfällig vägg mellan före detta Trenda och butiken intill, PGW. Den är ni borttagen och båda lokalerna blir till en.

Annons

Annika står som ägare till pizzerian och restaurangen.

Under våren öppnar Storgatan 27 i Borgholm.
Under våren öppnar Storgatan 27 i Borgholm.Foto: Privat

– Det blir både pizzeria, restaurang och café. Vi kommer servera luncher med husmanskost, a la carte med till exempel fisk, kyckling, kötträtter och högrevsburgare. Och så blir det pasta, schnitzel, traditionella pizzor och annat. I cafédelen kommer det alltid finnas hembakat.

” Målet med restaurangen är att servera god mat i en trivsam miljö ”
Annika Persson

Funderingarna på att driva restaurang på Öland har funnits en längre tid. Tidigare har paret haft Djurängens pizzeria i Kalmar under sex år.

– Det var Yaser som såg att lokalen i Borgholm var ledig först och det var redan i början av förra året. I höstas blev det bestämt att vi skulle satsa på restaurang här och det känns väldigt bra. Vi ville ha ett neutralt namn och funderade mycket kring det men bestämde oss för att restaurangen och caféet ska heta Storgatan 27.

På menyn ses bland annat traditionella pizzor.
På menyn ses bland annat traditionella pizzor.Foto: Privat

Nu ser Annika Persson fram emot att allt ska bli klart så att de kan ta emot de första restauranggästerna.

– Det är svårt att veta hur många vi behöver i personalen nu i början men vi har bekanta som kommer hjälpa till om det behövs. Självklart hoppas vi på att det är många som besöker oss sen. Målet med restaurangen är att servera god mat i en trivsam miljö, avslutar Annika.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons