Annons

Ett nytt dödsfall och fler som vårdas på intensiven

En man i 85-årsåldern har avlidit medan han vårdades med covid-19 på sjukhus i länet.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland • Publicerad 3 februari 2022
Foto: Diy13

Det meddelar Regionen i ett pressmeddelande på torsdagen. Därmed har totalt 158 personer med covid-19 avlidit på sjukhus i Kalmar län.

42 personer vårdas på sjukhus med covid-19, vilket är en minskning med fyra sedan dygnet före. Tre av dem, en mer än under gårdagen, vårdas på IVA varav två med respirator. 15 personer har kunnat skrivas ut.

Annons

143 nya fall har konstaterats på Öland, 88 i Mörbylånga och 55 i Borgholm. Det verkliga antalet smittade lär dock vara ett helt annat, i och med att endast följande uppmanas att ta ett PCR-test vid symptom i dagsläget: Du som arbetar inom hälso- och sjukvården eller inom äldreomsorg, du som har ett arbete där du behöver vara på arbetsplatsen samt du som går i förskoleklass, grundskolan eller på gymnasiet.

Sedan pandemin startade har Mörbylånga kommun haft 2 905 kända fall och Borgholms kommun 1 223. I hela länet handlar det om 48 682.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons