unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Öland
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Ett fall av bekräftad covid-19 på äldreboende i kommunen

En person på ett äldreboende i Mörbylånga kommun har bekräftats smittat i covid-19. Sedan tidigare har fem smittade konstaterats inom hemtjänsten.
Anki Ståhl, socialchef i Mörbylånga kommun konstaterar att en person på ett äldreboende i kommunen bekräftats smittad av coronaviruset.
Anki Ståhl, socialchef i Mörbylånga kommun konstaterar att en person på ett äldreboende i kommunen bekräftats smittad av coronaviruset.

Mörbylånga kommun har fått sitt första konstaterade fall av covid-19 på ett äldreboende.

– Personal och anhöriga på det aktuella äldreboendet är informerade. Den boende har isolerats och personal följer gällande rutiner och riktlinjer för den fortsatta omsorgen om personen, samt för att förhindra vidare smittspridning, säger socialchefen Ann-Katrin Ståhl.

Mörbylånga kommun har nu sex bekräftade fall av covid-19 varav fem inom hemtjänsten och ett inom särskilt boende.

Kommunen redovisar inte geografisk plats med hänsyn till individernas integritet och patientsekretess. .

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

– Vi arbetar tillsammans med Region Kalmar för att förhindra smittspridning. Vårt arbete utgår från de rutiner och rekommendationer som finns för att minska smittspridningen och våra medarbetare följder de direktiv som Smittskydd och läkare rekommenderar för vård, behandling och skyddsutrustning.

Igår kunde vi berätta att tre person med hemtjänst i Mörbylånga kommun avlidit i covid-19. Ann-Katrin Ståhl berättade då att man inte kunde utesluta att de äldre smittats av personalen.

– Brukarna lever väldigt isolerat, vad vi vet, och det finns därför risk att personal kan ha fört in smittan. Att man kan ha smittan utan att ha symtom gör det väldigt lurigt, sa hon.

I nästa vecka hoppas Ståhl att den avdelning på Rönningegården som ska vara avsedd för omsorgstagare med bekräftad covid-19-infektion kan öppna.

Enligt Region Kalmars uppdaterade statistik är har 12 personer i Mörbylånga kommun och 11 i Borgholms kommun bekräftats smittade i covid-19.