Ett år i fängelse för ölänning efter blodigt knivslagsmål: ”Visat särskild hänsynslöshet”

Den tidigare ostraffade ölänningen drog kniv i ett bråk i Nybro och knivskar en manlig bekant. Nu döms ölänningen till ett år i fängelse.
ÖLAND/NYBRO • Publicerad 15 juni 2018
En tidigare straffad 48-åring bosatt på Öland döms tills till ett år i fängelse efter en grov misshandel i Nybro.
En tidigare straffad 48-åring bosatt på Öland döms tills till ett år i fängelse efter en grov misshandel i Nybro.Foto: Arkiv

Det var på julaftonen 2016 som den idag på Öland bosatte mannen, 48 år gammal, hamnade i bråk med en bekant i en lägenhet i Nybro. Efter händelsen mindes han ingenting eftersom han druckit mycket alkohol, men den angripne samt vittnen berättade i förhör och i rätten om flera knivstick från 48-åringens sida.

Enligt åtalet skars målsäganden på händer, armar, i ansiktet och på bröstkorgen. När polisen kom till lägenheten var även 48-åringen blodig, detta då den knivskurne gått till motattack och utdelat flera knytnävsslag mot dennes ansikte.

Kalmar Tingsrätt slår fast att ölänningen gjort sig skyldig till grov misshandel ”för vilket brott det föreligger stark presumtion för fängelse”. Påföljden bestäms till minimistraffet vid tiden för brottet, ett år i fängelse.

Den man 48-åringen attackerade, en person bosatt i Nybro, döms samtidigt för ett tiotal brott, däribland grov misshandel, övergrepp i rättssak, hot mot tjänsteman och tillgrepp av fortskaffningsmedel. Påföljden för denne är ett år och fyra månader i fängelse.

Däremot frikänns Nybrobon för slagen mot ölänningen, rätten betraktar dessa som nödvärn.

Michael StåhlSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.