Efter misshandel vid matbutik: Hämndförsök med epa-traktor?

En kvinna i 50-årsåldern uppger att hon varit så när att bli påkörd av en epa-traktor under två gånger i helgen att hon fått kasta sig in i ett buskage för att ta skydd.
Samma kvinna var tidigare i veckan inblandad i en misshandel vid en matbutik i Färjestaden.
Färjestaden • Publicerad 21 oktober 2019 • Uppdaterad 22 oktober 2019
Epa-traktor. Bilden från ett annat tillfälle.
Epa-traktor. Bilden från ett annat tillfälle.

Var det ett hämndförsök i helgen med epa-traktorn?

– Det går inte att säga. Det stämmer att brotten har med varandra att göra på det sättet att det är samma kvinna som varit inblandad vid misshandeln. Men vi vet inte vem som ska ha kört epa-traktorn som kvinnan uppger har försökt köra på henne, säger Magnus Areskog, kommunpolis.

Det var inte bara en utan två gånger inom loppet av tolv timmar som kvinnan ska ha varit nära en krock med epa-traktor i Färjestaden. Händelserna är anmälda som två misstänkta påkörningsförsök.

Skräckhelgen inleddes på lördagskvällen timmen innan midnatt när kvinnan var ute med hunden på Storgatan. I anmälan står det att hon fick kliva in på en cykelväg för att undkomma en smäll med epa-traktorn.

Strax före klockan 12 på söndagen skedde nästa påkörningsförsök, även denna gång på Storgatan i Färjestaden. Denna gång tycks det ha varit ännu närmre en smäll.

– Kvinnan uppger att hon fick slänga sig in i ett buskage och uppfattade att hon blev träffad av epa-traktorn men det finns inga vittnen till incidenterna.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.