unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

En eftermiddag med foto av Naturfotografer från hela Sverige

Naturfestival i Kastlösa har blivit en tradition. Det är fjärde året i rad som Ölands Naturskyddsförening på lördag bjuder in till en eftermiddag med naturfoto och -film.
Naturfotografer samlade utanför Kastlösa skola, dit Ölands Naturskyddsförening inbjuder till Naturfestival på lördageftermiddag.
Naturfotografer samlade utanför Kastlösa skola, dit Ölands Naturskyddsförening inbjuder till Naturfestival på lördageftermiddag.
Foto: Arkiv

Under Naturfestivalen blir det fyra fotografer från föreningen Naturfotograferna som visar bilder med vitt skilda ämnen, alltifrån ”Lofoten i mitt hjärta” med Hans Kongbäck till ”Jakten på det vilda – från tjäderspel till dimmiga älgparker” med Lenny Johansson. Dessutom kommer naturfilmaren Patrik Waernbaum att visa delar av sin prisbelönade filmserie ”Betongliv – det lilla och sköna som vi ofta missar i vardagsnaturen”.

quote
Överskottet av Naturfestivalen går till något särskilt ändamål som Naturskyddsföreningen värnar om.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Naturfotografen Mikael Gustafsson tar med åskådarna på en resa till nio nationalparker, två storstäder och tre hisnande resor med ånglok i sitt bildprogram ”Rockies, Canyonlands and Desert”

Naturfotograferna är en förening som kombinerar kärleken till fotograferandet med ett stort intresse för naturen. På det temat visar Camilla Noresson ett bildprogram som hon kallar ”Med känsla, engagemang och kärlek till naturen”.

Förutom bilder och film kan besökaren ta del av fotoböcker och en utställning med fototavlor.

– Överskottet av Naturfestivalen går till något särskilt ändamål som Naturskyddsföreningen värnar om, säger Staffan Arvegård som är en av de ansvariga för eftermiddagens genomförande.

Läs mer

Färjestaden behåller greppet i toppstriden

Fotboll

Färjestaden behåller greppet i toppstriden

Tränaren: ”Nu är det tre finaler som återstår”

På gårdsplanen hemma hos Urban Haraldsson i Hulterstad är det glada miner sedan det blivit klart att landsbygdsstödet för betning och miljöåtgärder blir kvar till lantbrukarna. Fr v Anders Åkesson (C), Roger Gustafsson, LRF, Urban Haraldsson och Anna-Kajsa Arnesson (C).

Öland

Lantbruket får behålla stöd för betning och miljöåtgärder

”Rädda den svenska maten”. Det har varit ett upprop från LRF som 43 000 personer har skrivit under sedan svensk landsbygd riskerade att få betala för Brexit. Nu har det gett resultat.

Hanna Petersson blev 106 år

Familj

Hanna Petersson blev 106 år

Hanna Petersson bodde i Mickelsmad hela sitt liv.

Tre lokaler blir lediga när företagarprofil satsar i ny lokal

Öland

Tre lokaler blir lediga när företagarprofil satsar i ny lokal

”Allt har sin tid. Jag och familjen kommer bo på övervåningen och så blir det butik på nedervåningen”

SMHI: Så blir vädret i helgen

Öland

SMHI: Så blir vädret i helgen

Helgen väntas ge friska vindbyar och varierande solchanser.

Quiz: Vad kan du om tv-serien Vänner?

Öland

Quiz: Vad kan du om tv-serien Vänner?

Testa dina kunskaper.