Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

En dag i taget

Det är svårt att planera för framtiden. Till och med för den allra närmaste framtiden. Istället får vi ta en dag i taget.
Dag för dag. Varje ny dag stiger solen upp över horisonten och vi får hälsa dagen välkommen. Tillsammans kan vi också göra dagen ljusare genom att vara försiktiga.
Dag för dag. Varje ny dag stiger solen upp över horisonten och vi får hälsa dagen välkommen. Tillsammans kan vi också göra dagen ljusare genom att vara försiktiga.
Foto: Stig Nilsson

Det är inte något nytt att det egentligen är svårt att planera för framtiden. Ingen av oss vet vad som skall hända – inte ens redan ikväll eller imorgon. Men just nu blir det ännu svårare. Vad händer om en dag eller en vecka? Är det möjligt för mig att träffa några fler i min familj för att fira in våren. Vid Valborg? Eller Kristi Himmelsfärdshelgen? Hur blir det med Öland Spirar?

Ingen kan svara. Det beror helt och hållet på hur vi tillsammans kan hjälpas åt för att hålla oss friska. Det är just det – framtiden är osäkrare än vanligt. Säkert är däremot att vi mer än vad vi är vana vid är beroende av varandra. Att du och jag bryr oss om fler än oss själva och våra allra närmaste. Även om det innebär större eller mindre uppoffringar.

Vi kan – och vi måste – hjälpas åt för att få en förändring. En förbättring.

Vi får helt enkelt ta en dag i taget. Dagar då vi inte i förväg bestämmer oss för att resa bort tillsammans. Eller gå ut och äta på restaurang. Eller för den skull gå till gymmet.

"Varje morgon när vi vaknar har vi två val: Antingen väljer vi att göra dagen så bra som möjlig utifrån omständigheterna eller så låter vi omständigheterna få styra vår dag och hur vi ska må."

I allt detta är möjligheterna ändå stora. Tänk att gå upp lite tidigare en vanlig dag och göra som veckans Ögonblicksfotograf när han tog sig till Triberga för att njuta av soluppgången. Eller till någon annan av de fantastiska platser som vår ö bjuder på.

En dag i taget. Det är vad vi kan planera för. Inte bara i dessa dagar. Även om vi ofta planerar för tider som ligger längre fram är det en viktig tanke att alltid bära med sig – allting kan hända och vi vet inte vad.

Vad du och jag kan göra är att vara tacksamma för varje dag som vi får ta emot. Och komma ihåg att vi kan – och måste – ta ansvar för oss själva och andra så att hälsan får stå oss bi så länge som möjligt.

Dag för dag

Jag tar mycket hellre
dag för dag
timme för timme.
Inte hela tiden önska något bättre
än det som är
men överleva bäst
med det jag har.
Optimist, men realist.
Hellre det än att leva
i en evig kamp om något annat.
tusentankeriord

Läs mer