Annons

Eldshow, livemusik och föreläsningar

Eketorps borg är Sveriges enda helt undersökta och återuppbyggda fornborg, med hus från både järnålder och medeltid. Den ligger vackert mitt i Ölands världsarv alldeles intill den nationella vandringsleden Mörbylångaleden.
Eketorp • Publicerad 26 september 2023 • Uppdaterad 27 september 2023
Under fredagskvällen väntar liveshow och eldshow på besökarna till Eketorps borg.
Under fredagskvällen väntar liveshow och eldshow på besökarna till Eketorps borg.Foto: Natalia Johansson

Vid Eketorps borg är det eldshow och livemusik under fredagskvällen när skördefesten pågår. Det finns enklare tilltugg för besökarna.

– Sen kommer vi även ha ytterligare specialaktiviteter, guidningar och föreläsningar resten av skördefestdagarna, samt lekar, klurigheter och skapande för barnen, säger Alexander Rossin-Boqvist, kulturvärd.

Eketorps borg ligger ute på Ölands stora alvar. Alvaret på södra Öland är världens största alvarmark och utgör tilsammans med sjömarkerna, radbyarna och åkrarna världsarvet Södra Ölands odlingslandskap.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons