Annons

Eketorps borg, nu också med café

– Vi vill samarbeta med flera olika aktörer så att borgen och dess unika plats kan lyftas i bred samverkan, säger Stefan Ahlgren, projektledare för Eketorps borg.
Eketorp • Publicerad 17 maj 2019
Inga-May Johansson driver café på Eketorps borg.
Inga-May Johansson driver café på Eketorps borg.

Ett första steg tas nu när besökarna kan erbjudas café i samarbete med Inga-May Johansson som även driver Restaurang Fågel Blå på Ölands södra udde. Caféet kommer att servera både kakor och smörgåsar i entrébyggnaden. Tanken är att fikamöjligheterna ska utökas ytterligare så att besökarna även kan köpa och avnjuta sitt fika i själva borgen under högsäsongen.

– Det känns fantastiskt roligt att ha fått till det här samarbetet redan i år. Nu hoppas vi att många fikasugna passar på att komma hit, säger Stefan Ahlgren.

Annons

Redan den 11 maj smygöppnade Eketorp och har nu öppet lördagar och söndagar fram till att högsäsongen inleds den 24 juni. Då är borgen öppen dagligen.

(ÖB)
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons