Annons

Efterlysning: Söker efter tidigare anställda på vilohemmet, vykort och fotografier

Anders Kvarnström studerar trädgårdens hantverk vid Institutionen för kulturvård vid Göteborgs universitet, Decapo Mariestad.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Borgholm • Publicerad 15 februari 2021
Anders Kvarnström hoppas få kontakt med personer som arbetat på Drottning Viktorias vilohem och efterlyser även fotografier från platsen.
Anders Kvarnström hoppas få kontakt med personer som arbetat på Drottning Viktorias vilohem och efterlyser även fotografier från platsen.Foto: Privat

– Inför min examen i mars skriver jag ett examensarbete över en plats som har ett kulturhistorisk värde från en trädgårdsmästares perspektiv. Platsen jag valt att arbeta med är trädgården och parken vid Drottning Victorias vilohem, säger Anders Kvarnström.

Syftet med uppsatsen är att göra en kulturhistorisk undersökning av park- och trädgårdsanläggningen för att förmedla en bild över hur anläggningen såg ut under 1800-talets andra hälft då den uppfördes av Carl Hultenberg.

” Platsen jag valt att arbeta med är trädgården och parken vid Drottning Victorias vilohem”
Anders Kvarnström
Annons

Nu vill Anders komma i kontakt med personer som kanske arbetat vid vilohemmet eller känner någon som arbetat där tidigare och kan berätta något kring hur trädgården sett ut vid den tiden.

– Jag är även intresserad att ta del av gamla fotografier och vykort från platsen för att kunna jämföra dessa för att undersöka hur anläggningen förändrats över tid.

Fotografiet är taget i slottsparken under min praktik på Sollidens Slott i somras.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons