Annons

Efterlyser unga till Vårsalongen

Vårsalongen 2019 är namnet på den spirande salongen för nya konstnärliga plantor och skolade proffs. Nu söker de efter unga konstnärer.
Himmelsberga • Publicerad 18 mars 2019
Julius Sääf, verksamhetsansvarig vid Ölands Museum söker efter ungdomar och unga upp till 25 år till Vårsalongen.
Julius Sääf, verksamhetsansvarig vid Ölands Museum söker efter ungdomar och unga upp till 25 år till Vårsalongen.Foto: Anders Marell

Vårsalongen på Ölands Museum är indelad i två kategorier.

– Det rullar på bra med anmälningar till Vårsalongen här på Ölands Museum, men en kategori saknas lite - de unga mellan 12 och 25 år, meddelar Julius Sääf, verksamhetsansvarig.

Annons

Inom ungdomskategorin delas ett stipendium ut på 2000 kronor.

Julius Sääf skriver att det var första året som ett stipendium delades ut i kategorin och att förhoppningen är att det ska bli en extra aspekt som kan locka lite.

Vårsalongen är ett samarbete med Ölands Museum Himmelsberga och Öland Spirar/Ölands Skördefest. Utställningen är öppen för smide, keramik, textil, fotografi, måleri med mera. Vernissagen äger rum i Konsthallen den 10 maj i samband med Öland Spirar. Utställningen har därefter öppet helger i maj och i juni till och med den 9 juni.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons