Efter vansinnesfärd: ”Grov vårdslöshet i trafik”

Mannen körde in i annan bil bakifrån, smet från platsen, körde in i en stolpe och sedan fortsatte vansinnesfärden.
– I hög hastighet körde han runt i ett villakvarter här i Borgholm, säger områdespolis Thomas Lönnqvist.
BORGHOLM • Publicerad 7 maj 2018
En man född i mitten av 1990-talet misstänkt för grov vårdslöshet i trafik samt smitning från trafikolycka efter en vansinnesfärd i Borgholm.
En man född i mitten av 1990-talet misstänkt för grov vårdslöshet i trafik samt smitning från trafikolycka efter en vansinnesfärd i Borgholm.Foto: ARKIV

Larmet till polisen kom vid 22.30-tiden på fredagen – en bil hade blivit påkörd på Östra Järnvägsgatan i Borgholm där bilen som orsakat olyckan smitit för att sedan ha närkontakt med en stolpe efter Storgatan.

– Vi hittade bilen strax efter händelsen och gjorde ett besök hos bilägaren som dock inte var hemma, rapporterade P-O Jansson, jourförundersökningsledare vid polisen i Kalmar, på fredagskvällen.

I den påkörda bilen befann sig en person, som ska ha klarat sig utan skador.

Polisen har upprättat en anmälan om grov vårdslöshet i trafik samt smitning från trafikolycka.

– Det har också framkommit uppgifter om att den misstänkte kört bilen i berusat tillstånd, säger områdespolis Thomas Lönnqvist och motiverar rubriceringen grov vårdslöshet:

– Därför att den här mannen, som är född i mitten av 1990-talet och hemmahörande i Borgholmsområdet, framförde sin bil grovt oaktsamt, i hög hastighet i villakvarter och därmed orsakat trafikolycka.

De inblandade bilarna fick båda omfattande skador.

– Den misstänktes bil hade hela frontstycket borta; kofångare, spoiler och regskylt.

– De delarna låg längs efter vägen, medan den påkörda bilen hade stort hål i vänster sidostycke, berättar Thomas Lönnqvist.

Michael StåhlSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.