Efter vägkaoset - Rita Michelsson har halverat antalet besökare

Problemen med den nya beläggningen på vägen mellan Stora Brunneby och Torngård har fått ytterligare ringar på vattnet. Galleristen och fotokreatören Rita Michelsson har halverat sitt besökarantal sedan ryktena om vägens skick spridit sig.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Triberga • Publicerad 13 augusti 2021 • Uppdaterad 16 augusti 2021
Rita Michelsson är fotokreatör och ställer ut sina verk i galleriet Studio R i Triberga.
Rita Michelsson är fotokreatör och ställer ut sina verk i galleriet Studio R i Triberga.Foto: Joacim Andersson

Rita Michelsson ställer ut sin konst i sitt galleri i Triberga och har fört statistik på besökare sedan hon öppnade stället 2019. Efter nyheten om den dåliga vägbanan kom så har antalet besökare till galleriet halverats.

– Jag tror att skrivelserna om vägen har avskräckt folk att åka. Förra året hade jag mindre öppet, plus att det var värsta pandemiåret. Ändå har jag halverat mina besökare sedan dess, säger Rita Michelsson.

En uppgiven Rita Michelsson berättar för Ölandsbladet hur hon gång på gång läser inlägg i sociala medier där vägen diskuterats i negativa ordalag. Någon frågar om vägens skick och den andre svarar att den är katastrof.

– Det var nästan att jag börjar gråta alltså. Jag tänkte att ”nu får jag stänga ner”. Det räcker inte bara med corona utan det här är verkligen pricken över i:et, säger Rita.

– Det är jättesvårt att få folk att besöka sydöstra Öland överhuvudtaget. Jag kan inte rekommendera någon att öppna verksamhet på östra sidan alls som läget är nu. Det är jättetråkigt, fortsätter hon.

När vägen var som värst ställde Rita Michelssons ut ett meddelande till Trafikverket utanför galleriet.
När vägen var som värst ställde Rita Michelssons ut ett meddelande till Trafikverket utanför galleriet.Foto: Rita Michelsson

Trafikverket menar att vägen är bra och att inga ytterligare åtgärder för den är inplanerade. Rita menar att Trafikverket inte kan ha varit på platsen och sett hur illa det är.

– Man märker att de inte har någon koll på verkligheten tyvärr. De sitter någon annanstans och har inte en vardag här. Men jag har svårt för det hela när det blir konflikt av allting. Det är en grupp som inte förstår eller vill förstå den andra. Vilket leder till motsatt effekt då den andra sidan inte heller vill förstå. Det blir lite rundgång i det hela, säger Rita Michelsson.

Rita undviker själv att köra på vägen i den mån det går och kan, även fast det tar emot, inte själv uppmana andra att chansa med sina bilar.

– Det är jättetråkigt allt det här. Jag vill såklart att folk kommer hit, men nu är det svårt. Det har blivit bättre, men man måste köra lugnt, säger Rita Michelsson.

Joacim AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.