Annons

Efter succén: Säljer krogen – ”Massor av möjligheter här”

Det var jättestort intresse direkt när en av de högst rankade restaurangerna på Öland lades ut till försäljning – till ett riktigt pangpris.
– Det är en otroligt fin byggnad i en levande by där krogen varit så uppskattad, säger Ann Morsing, Kastlösa Mejeri.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Kastlösa • Publicerad 24 mars 2021 • Uppdaterad 25 mars 2021
Restauranger har ett 60-tal sittplatser.
Restauranger har ett 60-tal sittplatser.Foto: Pontuz Löfgren AB

Lokalen där Ölands första mejeri grundades 1882 och som arkitektparet Ann Morsing och Josef Zetterman renoverade till sin drömrestaurang med öppning 2016.

– Det har varit jättekul och utvecklande. Responsen har varit fantastisk. Vi hade ångrat oss om vi inte hade gjort det här. Men redan efter skördefesten 2019 bestämde vi oss för att sälja.

Annons

2 395 000 kronor ligger Kastlösa 136 ute för. Ett pangpris för den som vill ta över både en läcker restaurang och en mysig bostadsdel. Boarean är på drygt 400 kvadratmeter .

– Klart att vi vill att någon ska driva vidare krogen men det finns mycket möjligheter här. Vi har själva haft både uppträdande, inredningsbutik och utställningar här, säger Ann Morsing.

– Ett annat förslag är att öppna mejeri, haha. Det är en otroligt fin byggnad i en levande by där krogen varit så uppskattad.

Foto: Pontuz Löfgren AB

Suget har varit stort efter deras mat som kan beskrivas som fine dining till bra pris – restaurangen är bland de högst rankade i sitt slag på Öland med 4,5 av 5 på Tripadvisor.

Nu tycks suget vara lika stort efter att ta över krogen. 7 700 klick på Hemnet fram till onsdagen.

– Det är väldigt många som har hört av sig och är intresserade.

Varför väljer ni att sälja?

– Under större delen av året jobbar vi som arkitekter i Stockholm och haft öppet här sommartid. Det blir jobb året runt.

”Under större delen av året jobbar vi som arkitekter i Stockholm och haft öppet här sommartid. Det blir jobb året runt.”
Ann Morsing

Kommer ni vara kvar på Öland då?

– Ja, vi har sommarhus i Kastlösa som vi ska renovera nu, så vi lämnar inte byn!

Annons

Kommer ni kunna hålla er ifrån något nytt projekt?

– Haha, nä, det tror jag inte. Vi är för roade av matlagning...men vi har inget i pipelinen nu utan skatt fixa klart huset först.

”Klart att vi vill att någon ska driva vidare krogen men det finns mycket möjligheter här. Vi har själva haft både uppträdande, inredningsbutik och utställningar här”, säger Ann Morsing.
”Klart att vi vill att någon ska driva vidare krogen men det finns mycket möjligheter här. Vi har själva haft både uppträdande, inredningsbutik och utställningar här”, säger Ann Morsing.Foto: Pontuz Löfgren AB
Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons