Annons

Efter skadegörelsen – tonåringar döms till ungdomstjänst

Två 16-åringar döms till ungdomstjänst efter den skadegörelse som inträffade på Slottsskolan i Borgholm förra våren.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Borgholm • Publicerad 12 mars 2021
Skadegörelse på Slottsskolan förra våren har nu lett till två fällande domar. (Bilden tagen vid ett annat tillfälle)
Skadegörelse på Slottsskolan förra våren har nu lett till två fällande domar. (Bilden tagen vid ett annat tillfälle)Foto: Michael Ståhl

Från åtalet mot de två tonåringarna:

”NN och XX har tillsammans och i samförstånd sparkat på belysningsstolpar och dragit i en hängränna så att det blev skador för 30 578 kr”.

Annons

I tingsrättsförhandlingen nekade båda till skadegörelsen, men vittnesmål pekade ut dem. Tingsrätten gör därmed bedömningen att de två 16-åringarna ”utom allt rimligt tvivel” stod bakom skadegörelsen och dömer dem till 20 timmar av ungdomstjänst.

Kommunens skadeståndskrav mot tonåringarna bantas efter momsavdrag ner till 24 462 kronor. Eftersom ynglingarna var 15 år vid brottstillfället riktas kravet även mot respektive vårdnadshavare.

” Till ett belopp om 9 460 kronor jämte ränta”, sägs det i den delen av domen.

Den skadegörelse Slottsskolan drabbades av under påsklovet förra året var omfattande och gällde främst klotter. Ännu har ingen dömts för den delen av skadegörelsen.

Michael StåhlSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons