unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Öland
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Efter oroligheterna: Vuxna möter ungdomarna på stan varje kväll

En eller ett par personer från fritidsgården eller socialförvaltningen är ute måndag till lördag för att träffa ungdomarna som är ute på stan och aktivera dem.
– Förra veckan var det lugnt, vi har väldigt goa ungdomar i Färjestaden, Eleonor Rosenqvist, Kultur- och fritidschef.
Socialtjänsten och Fritidsgården är ute på stan varje kväll  måndag till lördag framöver i Färjestaden. Bilden från ett annat tillfälle.
Socialtjänsten och Fritidsgården är ute på stan varje kväll måndag till lördag framöver i Färjestaden. Bilden från ett annat tillfälle.
Foto: Daniel Johansson

Ölandsbladet skrev i måndags om familjen som trakasserats vid ett flertal tillfällen i Färjestaden, någon sorts klimax på en del oroligheter som varit på orten. Skolchef David Idermark talade då om gemensamma insatser som görs.

– Vi har redan varit igång sedan förra veckan med vår ökade närvaro med vuxna på stan, konstaterar Eleonor Rosenqvist.

Framöver kommer minst två personer från fritidsgården eller socialförvaltningen vara ute måndag-fredag och minst en person på lördagar i Färjestaden. Vardagar fram till halv tio på kvällen, fredag och lördag till 23– eller 24–tiden.

quote
Vi vill gärna dra igång en organiserad nattvandring när det är möjligt, men vi kan inte uppmuntra till att folk ses i flock

– Det handlar om att prata och uppmuntra till aktiviteter. Vi träffar inte ungdomarna naturligt nu när fritidsgårdarna är stängda på grund av corona.

Av samma anledning går det inte att engagera för mycket människor, såsom föräldrar.

– Vi vill gärna dra igång en organiserad nattvandring när det är möjligt, men vi kan inte uppmuntra till att folk ses i flock.

Hur har stämningen varit på stan?

– Förra veckan var det lugnt, vi har väldigt goa ungdomar i Färjestaden.

Aktiviteterna som de lockat till är allt från bakning online till spel- och pysselaktiviteter och tipsrundor – varav en varit speciellt för A-traktorgänget (motorburen ungdom) att åka runt och lösa.

Bakningen har lockat flest än så länge.

Tipsrundan för A-traktorförarna?

– Det var ingen i det gänget gjorde den första veckan men vi gör ett nytt försök, man kan vinna en biltvätt.

Läs mer