GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Efter lyckade restaurangen: Satsar vidare med hotell – ”Blir färgstarkt, inte tråkigt”

Ladugården förvandlas – krögarna ska bygga 14 hotellrum som ”livas upp” med guld…
– Det blir färgstarka rum, inte vitt och grått utan blått och rött, säger Amy Hedlund på Drottning Ödas restaurang i Össby.
Mörbylånga kommun • Publicerad 6 januari 2022 • Uppdaterad tisdag 08:09
Håkan Jernelius och Amy Hedlund driver Drottning Öda i Össby, här med Anna-Kajsa Arnesson (C) och Peter Marklund, näringslivschef på Mörbylånga kommun.
Håkan Jernelius och Amy Hedlund driver Drottning Öda i Össby, här med Anna-Kajsa Arnesson (C) och Peter Marklund, näringslivschef på Mörbylånga kommun.Foto: Maria Wiell

De startade upp med ställplats 2017. Sedan restaurang 2021.

– Vi känner oss väldigt uppskattade här, till julbordet hade 250 gäster totalt.

Nu väntar de väntar på att bygglovet ska gå igenom för att fortsätta sin satsning.

– Den 18:e januari går tiden ut för yttrande. Vi har börjat med förberedelserna så smått.

Planen är att ladugården i Össby ska byggas om till hotell med 14 rum som är 18–20 kvadratmeter och handikappanpassade. Några har sjöutsikt. Byggnadsarean totalt är 360 kvadratmeter.

– Ladugårdsgolvet som är av cement ska tas bort och det är mycket järnstänger. Det har varit mjölkproduktion här tidigare och krävs mycket grovjobb.

– ”Ödas rum” rum till exempel tänker vi ska gå i blått, rött och guld, säger Amy Hedlund.

– Ladugårdens ytterväggar blir kvar, inomhus blir det ett färgstarkt hotell.

Inte vitt och grått som många är nu för tiden?

– Nä, det är tråkigt tycker jag! Det blir det inte här. Vi vill liva upp det lite.

Samtidigt framhåller hon vikten av miljötänk när det gäller vatten och belysning, eventuellt blir det solceller.

Blir det klart till högsäsongen i sommar?

– Det blir svårt, vi får se hur mycket hjälp vi kan få av hantverkare.

Planen är att ha stängt under vintermånaderna.

– Att ha öppet från april till december.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.