Annons

Efter kuppen – polisen söker fler vittnen

Två anhållna, den stulna bilen och flyktmopeden i beslag – utredningsläget efter smash och grab-kuppen mot Svenssons Ur i Borgholm kan beskrivas som gott – men alla pusselbitar är inte på plats.
– Polisen vill ha in fler vittnesmål, säger Thomas Lönnqvist vid Ölandspolisen.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Borgholm • Publicerad 23 februari 2021
Polisen efterlyser fler vittnen till smash and grab-kuppen i Borgholm.
Polisen efterlyser fler vittnen till smash and grab-kuppen i Borgholm.Foto: Maria Brynielsson

De kraschade in i Svenssons Ur med en stulen bil och flydde därifrån på moped – som sedan återfanns vid nedfarten till Björkviken strax norr om Borgholm.

– Här efterlyser vi fler vittnesmål, har någon sett en moped med två herrar på vid den tiden på dygnet? Eller en moped med en herre på och en bil bakom? Eller fler bilar än bara en, bilar som har haft bråttom – sådana uppgifter. Finns det sådana iakttagelser får man gärna höra av sig till polisen, det är spanjour i Kalmar som håller i detta, säger Thomas Lönnqvist vid Ölandspolisen.

Annons

Polisens tipstelefon är 114 14.

Kuppen mot Svensson Ur ägde rum vid 03.20-tiden natten till måndagen. De två anhållna stoppades och greps strax söder om Borgholm vid 04-tiden, de satt då i en taxi på väg mot Kalmar.

Brottet rubriceras som grov stöld.

”Finns det sådana iakttagelser får man gärna höra av sig till polisen.”
Thomas Lönnqvist, polis
Michael StåhlSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons