Annons

Efter ja – så vill campingjätten växa: ”Förädla”

Kapelludden AB tittar in framtiden och ser bland annat fler uthyrningsstugor, spa och nya bryggor.
– Vi vill förfina och förädla området, säger bolagets styrelseordförande Hans Gerremo efter kommunens ja till att detaljplanelägga campingområdet.
Borgholm • Publicerad 26 oktober 2021 • Uppdaterad 27 oktober 2021
Satsningarna på Kapelludden i kartformat
Satsningarna på Kapelludden i kartformat

”Mitt i stan”, men ingen detaljplan.

– Så är det, Kapelludden är det enda området i Borgholms stad som är utan detaljplan, säger Joel Schäfer (S), ordförande i miljö- och byggnadsnämnden.

Annons

Nu ska det rådas bot på den saken. Vid nämndens sammanträde i förra veckan fick Kapelluddens ansökan om planbesked – att starta en detaljplaneprocess – ett positivt mottagande.

– Det har varit på gång många gånger tidigare och nu ska vi få till det. Och det finns ju en en del spännande saker i deras ansökan, fortsätter Joel Schäfer.

Ett axplock:

* Två områden – öster samt väster om badhuset – är inritade som ”möjlig utveckling för lägenheter/ uthyrningsstugor i två våningar.”

* Ett delområde för utveckling av idrott, spa och liknande kopplat till badanläggningen. Tillbyggnad för ny reception i söder.

* Stenskodd pir med soldäck samt bastu vid uddens östra del.

* Hamnkontor/restaurang/cafékiosk intill piren.

* Områden för event och glamping.

* En cirka 100 meter lång träbrygga i anslutning till befintlig bastu.

* Två parhus med ”ostörd havsutsikt” längst ut på udden.

Vid invigningen av Kapelluddens nya campingstugor, Agneta Ahlberg, Anders Jonsson, Ilko Corkovic och Hans Gerremo på rad.
Vid invigningen av Kapelluddens nya campingstugor, Agneta Ahlberg, Anders Jonsson, Ilko Corkovic och Hans Gerremo på rad.Foto: Michael Ståhl
” Vi vill förfina, förädla och utveckla området.”
Joel Schäfer (S)
Annons

– Ja, vår ansökan fick godkänt och det är vi jättetacksamma för, säger Kapelluddens styrelseordförande Hans Gerremo och berättar att arbetet redan dragit igång.

– Vi sparkade igång direkt och det här kommer att ta några år, många utredningar ska göras.

Mycket av det Kapelludden har i framtidsvisionen känns igen från det företaget presenterade 2014. Den initierade lägger dock märke till en bantning när det gäller restaurangen, yta för uteservering går numera före spatiöst inomhus.

När Hans Gerremo beskrivet målet med arbetet gör han det med orden:

– Vi vill förfina, förädla och utveckla området, ett område som är ett fantastiskt ställe för allmänheten att vistas i.

I dag, och under lång tid, har campingverksamheten strandskyddsdispens. När en detaljplan vunnit laga kraft ska tiden av tillfälliga tillstånd vara över.

– Ja, detaljplanen ersätter strandskyddsdispenser, säger Joel Schäfer.

Michael StåhlSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons