Annons

Efter dödsolyckan: Kommunen öppnar krisstödscenter

Efter den tragiska mc-olyckan då en 17-åring från trakten omkom öppnar Mörbylånga kommun ett krisstödscenter i Färjestaden. I Borgholm finns Förebyggandeteamet på plats för stöd och samtal.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Färjestaden • Publicerad 25 februari 2022
Nådens kapell i Färjestaden.
Nådens kapell i Färjestaden.

Krisstödscentret har öppet från klockan 16.00 idag, på Nådens kapell på Sommarrogatan 9 i Färjestaden.

”Här är alla varmt välkomna för stöd och stilla samtal”, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Annons

Den 16-åring som skadades allvarligt i olyckan och som vårdas på intensiven är hemmahörande i Borgholms kommun, och även där sätts resurser in.

”Med anledning av den tragiska motorcykelolyckan utanför Skogsby där två ungdomar var inblandade ser vi ett behov att kunna finnas som stöd för våra ungdomar som påverkats av händelsen”, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Fritidsgården Slottsgården i Borgholm kommer ha öppet idag fredag, klockan 16-23, och på plats för att stötta ungdomar finns då förutom fritidsledare även Martina Johansson och Magnus Alfredsson från Förebyggandeteamet – som är tillgängliga för samtal ända fram till klockan 02.00. Slottsgården är öppen i morgon lördag, 16-22. Även då med Förebyggandeteamet på plats.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons