Annons

Efter branden – nu återuppstår Trossen

Den 16 juni öppnar Ica Nära Trossen i en helt ny lokal nära Sandviks kvarn.
Sandvik • Publicerad 12 juni 2018 • Uppdaterad 13 juni 2018
Ica Nära Trossens ägare Yvonne Lind (i mitten) med personal hälsar alla välkomna till premiären den 16 juni.
Ica Nära Trossens ägare Yvonne Lind (i mitten) med personal hälsar alla välkomna till premiären den 16 juni.Foto: Maria Brynielsson

I början av året fanns en intervju med Yvonne Lind, ägare till Ica Trossen med i Ölandsbladet. Hon berättade då om livsverket som brann ner till grunden och om att en butik skulle byggas upp. En lastbil som höll på att lasta varor i butiken i september förra året fattade eld och därefter blev Ica Nära Trossen ett minne blott. Stödet från alla har gjort att allt varit lite lättare.

I samband med premiären väntar bandklippning och därefter bjuds besökarna på korv med bröd, kaffe och tårta. Barnen som kommer bjuds på glass. Butiken är fylld med öppningserbjudanden och personalen ser fram emot att äntligen kunna ta emot besökare igen.

Annons

– Det känns jättebra att vi ska öppna upp Trossen. Vi är färdiga med det vi skulle i tid för att kunna driva butiken, säger Yvonne Lind.

När de första färskvarorna levererades till butiken i början av veckan var det glädje hos personalen.

– Några saker som är helt nya för oss är att vi är ATG-ombud och inom kort så kommer vi även att ha paketutlämning här, säger Yvonne Lind.

När Ölandsbladets reporter besöker Ica Nära Trossen så är det fullt upp för personalen med att få allt i ordning inför öppningen. På deras Facebook-sida står det att deras sista byggmöte var förra tisdagen: ”Känns så konstigt att det snart står klart! Kommer att bli tomt när alla dessa härliga människor som kämpat på bygget inte kommer att vara kvar. Samtidigt känns det fantastiskt att få öppna upp portarna”.

Flera av de som ska arbeta i butiken under sommarsäsongen har arbetat på Ica Nära Trossen tidigare år. Totalt är det 14 personer som anställts inför sommaren.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons