Annons

Efter branden: Det går bra trots allt

- Jag har länge drömt om att driva en restaurang på Öland, säger Ardit Cela som driver Lilla strandkrogen Restaurang Drina på Eriksöre camping.
Hans dröm höll på att krossas när restaurangen brann ner till grunden i januari.
Eriksöre camping • Publicerad 25 juni 2019
Berat Morina, Burnore Cela och Ardit Cela hjälps åt att få matlagningen i det lilla köket att fungera. Diskrummet ligger i en liten byggnad intill och i en arbetsbod bredvid restaurangen har de sitt omklädningsrum. Ardit är glad att han ändå kan driva sin restaurang trots att byggnaden brann ner i januari.
Berat Morina, Burnore Cela och Ardit Cela hjälps åt att få matlagningen i det lilla köket att fungera. Diskrummet ligger i en liten byggnad intill och i en arbetsbod bredvid restaurangen har de sitt omklädningsrum. Ardit är glad att han ändå kan driva sin restaurang trots att byggnaden brann ner i januari.Foto: Carin Svensson

Nästan exakt fem månader efter branden träffar vi Ardit Cela vid hans restaurang på Eriksöre camping. Han och frun, Burnore Cela, driver restaurangen tillsammans och har, trots det som hände i januari, lyckats skapa en liten och välfungerande verksamhet i de provisoriska byggnader som byggts upp under våren.

När branden inträffade hade Ardit precis skrivit på ett tre-årskontrakt för arrende av restaurangen.

Annons

– Jag hade precis skrivit på och skickat det och dagen efter fick jag reda på att restaurangen hade brunnit ner, säger han.

Då visste han inte hur det skulle gå med sommarens verksamhet. Scenen, altangolvet och glasskiosken var allt som stod kvar när elden härjat färdigt på platsen. Nu har dessa byggnader använts till att skapa en provisorisk restaurang så att Ardit kan erbjuda ett utbud av pizzor och sallader.

– De har gjort ett jättefint jobb här och jag har bra stöd från Ove Petersson från Bostadsrättsföreningen Erik (ägare till marken och byggnaderna på Eriksöre camping, reds anm.), det räcker med att jag kontaktar honom om jag behöver något, säger Ardit.

Lösningarna för i sommar är tillfälliga, såväl byggnader som meny som alkoholtillstånd. Till nästa sommar ser Ardit och Burnore fram emot att kunna driva sin restaurang i full skala.

– Då kommer det att bli en betydligt större meny än nu, säger Ardit som är van restaurangentreprenör.

Men kunderna är ändå nöjda med den nuvarande lösningen, konstaterar han.

En lösning med omklädningsrum och toalett för honom, Burnore och hennes bror, Berat Morina, som också jobbar i restaurangen, har ordnats med en arbetsbod intill restaurangen.

Sedan slutet av maj har restaurangen öppet från lunch och fram till sen kväll. Den kommer att vara öppen fram till omkring mitten av augusti. Och sedan, lite längre fram, sätter bygget av den nya, permanenta, restaurangbyggnaden igång.

Carin SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons