Efter alla turer: Första spadtaget på nya äldreboendet

Projektet har varit kraftigt försenat men under onsdagen togs det första spadtaget och därmed har bygget av det nya äldreboendet påbörjats.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Borgholm • Publicerad 7 september 2022
Arne Åkerlund, Kalle Bern, Gerd Einebrant, socialchef, Anna Hasselbom Trofast, Lars Ljung (S) ordförande i socialnämnden, Bengt Westin från BJC Group, och Johan Warfvinge, från Wellbo tog första spadtaget för det nya äldreboendet.
Arne Åkerlund, Kalle Bern, Gerd Einebrant, socialchef, Anna Hasselbom Trofast, Lars Ljung (S) ordförande i socialnämnden, Bengt Westin från BJC Group, och Johan Warfvinge, från Wellbo tog första spadtaget för det nya äldreboendet.Foto: Alexander Jensen

Under onsdagen togs det första spadtaget för det nya äldreboendet i Borgholm och bygget är därmed igång. Det nya boendet kommer att bestå av 80 lägenheter anpassade för äldre. Förutom den egna lägenheten finns det gemensamma ytor där den boende kan umgås, äta, delta i olika aktiviteter och vistas ute i direkt anslutning till boendet. Utomhus planeras för en rofylld trädgård med en skyddad innergård och en aktiv trädgård. Utemiljön är särskilt anpassad för äldre personer och med möjlighet att stimulera olika sinnen samt att kunna aktivera sig med hjälp av den miljön som byggs upp och som inbjuder till rörelse för äldre som önskar.

– Vi har väntat länge på byggstarten men jag är väldigt nöjd med att det nu drar igång. Jag tror det är kan bli det bästa äldreboendet i Sverige med vårt hus men också med den fantastiska naturen här, säger Johan Warfvinge, från Wellbo.

Socialchef Anna Hasselbom Trofast är också nöjd.

– Vi är ivriga att få flytta in här. Det är verkligen ett guldläge med ett fint boende, fina omgivningar och natur. Det här är framtidens äldreomsorg och det blir top notch.

Äldreboendet beräknas vara färdigt i slutet av februari 2024.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.