Annons

Efter 18 år: Nu säljer de handelsträdgården – ”Helt galet”

Efter att ha drivit Löttorps Handelsträdgård i 18 år väljer nu Sune och Berit Larsson att sälja verksamheten och bostadshuset.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Löttorp • Publicerad 10 september 2021
Sune och Berit Larsson har drivit handelsträdgården i 18 år men nu är det dags att sälja.
Sune och Berit Larsson har drivit handelsträdgården i 18 år men nu är det dags att sälja.Foto: Fastighetsbyrån

– Det är blandade känslor men mest lättnad. För mig är det dags för pension helt enkelt och frugan har bara ett år kvar. När vi fyllde 60 år sa jag till frugan att det blir inga problem att hålla på i tio år till men åldersförfallet har gått fort, säger Sune Larsson skämtsamt.

– Vi känner att kropparna håller inte längre. Vi har hållit på i 18 år och det är mycket jobb.

Annons

Löttorps Handelsträdgård ligger centralt i orten och i affären ingår växthus, minigolfbanor och bostadshuset. Bostadshusets boarea och biarea är vardera 95 kvadratmeter och tomten är 3,3 hektar stor.

– Det känns som att det är en grön våg på gång. Intresset för trädgård har blivit stort och det är en bidragande orsak till att vi försöker sälja nu. Det underlättade.

Paret köpte handelsträdgården 2003 och flyttade då hit från Stockholmsområdet. De hade ingen erfarenhet från branschen sedan tidigare.

– Vi känner de som driver Hornsjöns Pensionat och fick upp ögonen för det här. Det var ett snabbt infall och helt galet egentligen.

– Förra ägaren fokuserade på sommarplantor men vi har istället satsat mycket på snittblommor. Vi har haft väldigt roligt. Vi hoppas att vi hittar en köpare som vill driva det här vidare i samma anda.

Har det inte blivit sålt vid nyår kommer de att lägga ner blommorna och istället bara driva minigolfbanorna på sommaren.

– Det är tufft på sommaren, då är det jobb från tidig morgon till sena kvällar. Men det är inte lika mycket jobb med minigolfen.

Har du några tips till den som vill driva en handelsträdgård?

– Det krävs framför allt ett intresse. Vi gick en binderikurs för att lära oss att göra buketter när vi köpte detta och fick mycket hjälp från våra leverantörer. Erfarenhet är inte det viktigaste utan det krävs ett brinnande intresse. Kundunderlaget finns definitivt.

Hur ska ni njuta av pensionen?

Annons

– Vi har inga bestämda planer mer än att vi kommer stanna på norra Öland. Stockholmsområdet har blivit för stort, det är för hetsigt med allt möjligt. Norra Öland passar oss bättre.

I verksamheten finns tre växthus.
I verksamheten finns tre växthus.Foto: Fastighetsbyrån
Bostadshuset är fördelat på två plan med 95 kvadratmeter i boarea och lika mycket i biarea.
Bostadshuset är fördelat på två plan med 95 kvadratmeter i boarea och lika mycket i biarea.Foto: Fastighetsbyrån
”Det var ett snabbt infall och helt galet egentligen.”
Sune Larsson
Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons