GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Edins lustgård – ”Här har vi skapat vår lilla oas”

Två mil norr om Borgholm, söder om Föra, finns Edins lustgård. Trädgården är under ständig omvandling, här planteras, testas och provas nya saker hela tiden.
Föra • Publicerad 22 juni 2021
Per och Lena Edin driver Edins lustgård på norra Öland, söder om Föra. En visningsträdgård där det även finns butiksförsäljning av keramik samt snickeriföretag.
Per och Lena Edin driver Edins lustgård på norra Öland, söder om Föra. En visningsträdgård där det även finns butiksförsäljning av keramik samt snickeriföretag.Foto: Privat

– Här har vi skapat vår lilla oas på en 20 000 kvadratmeter stor tomt. På en tredjedel av tomten har vi anlagt vår trädgård och eftersom den är väl tilltagen så "målar" vi med den stora penseln. Här finns färgglada rabatter, många stensatta områden, kryddträdgård, växthus, ängsmarker, fruktträdgård och dessutom vår butik där du kan köpa med dig en del av vår skaparlust i form av keramik, glas och bildkonst, säger Lena Edin.

Den öländska kalkstenen som finns används till gångar och murar för att trädgården ska smälta in i det omgivande kulturlandskapet. Många av enbuskarna som hör till den vildväxande naturen runt omkring är sparade.

– I den gamla renoverade stenladugården finns min butik. Här hittar du allt från stickade vantar till keramik, glas och bildkonst. Jag jobbar gärna i olika material och det är ett sätt att variera mitt uttryck – från de svarta stengodsskulpturerna till de färgintensiva tavlorna, säger Lena.

I butiken finns det mycket att välja bland.
I butiken finns det mycket att välja bland.Foto: Privat

Edins Lustgård är något för dig som tycker om natur, växter, form och färg och tanken är att besökarna ska få idéer och inspiration till sina egna projekt hemma.

– Du kan också slå dig ner med din medhavda matsäck eller fikakorg vid någon av våra utspridda sittgrupper. Eller varför inte ta med en filt och sätta dig ner och njuta en stund.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.