Eddie vill förbättra seniorkortet på landsbygden

Eddie Forsman (M) från Borgholm sitter i Region Kalmars läns kollektivtrafiknämnd. Han lovar att ta upp frågan om hur seniorkortet kan användas för personer på landsbygden.
Öland • Publicerad 13 februari 2019
När Eddie Forsman (M) från Borgholm får höra talas om problemet med KLT:s seniorkort lovar han att ta upp frågan i Region Kalmar läns kollektivtrafiknämnd. ”Det borde vara självklart att få avsluta resan som har påbörjats inom den gällande tidsperioden.”
När Eddie Forsman (M) från Borgholm får höra talas om problemet med KLT:s seniorkort lovar han att ta upp frågan i Region Kalmar läns kollektivtrafiknämnd. ”Det borde vara självklart att få avsluta resan som har påbörjats inom den gällande tidsperioden.”Foto: Arkiv

– Jag har inte hört talas om problemen med seniorkortet för dem som bor på landsbygden mer än det jag har läst i tidningen. Självklart borde seniorerna få avsluta sin resa utan extra kostnad.

Det säger Eddie Forsman (M). Han sitter i kollektivtrafiknämnden i Region Kalmar län och lovar att ta upp frågan när nämnden inom kort har sammanträde.

Från KLT:s sida säger de att det inte är möjligt att ha undantag för områden på landsbygden. Det är den angivna tiden som gäller. Vad säger du om det?

– Allting är möjligt om man bara vill. Man måste åtminstone få en godtagbar motivering till varför det skulle vara omöjligt.

Eddie Forsman (M) menar att en resenär borde få avsluta sin resa med seniorkort om man har påbörjat den inom den angivna tiden, som är klockan 9-15 och 18-24.

– Oavsett om man avslutar sin resa halv fyra eller fyra eller vad det kan vara. På norra, östra och södra Öland kan det ju inte vara fråga om att bussarna är fulla.

Han säger att seniorkortet har kommit till för att få fler att resa kollektivt.

– Om det inte fungerar som det är tänkt måste vi se om vi kan ändra på något, åtminstone för dem som bor på landsbygden. Jag kommer att ta upp frågan i kollektivtrafiknämnden nästa gång.

Maria WiellSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.