Earth hour – släck ljuset för att stoppa klimatkrisen

Idag anordnas Earth hour för 15:e året i rad och det är världens största klimatmanifestation som syftar till att vilja stoppa klimatkrisen.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland • Publicerad 26 mars 2022
Idag anordnas Earth hour för 15:e året i rad och det är världens största klimatmanifestation som syftar till att vilja stoppa klimatkrisen.
Idag anordnas Earth hour för 15:e året i rad och det är världens största klimatmanifestation som syftar till att vilja stoppa klimatkrisen.Foto: Pressbild

På lördag den 26 mars klockan 20.30-21.30 är det Earth Hour som är världens största klimatmanifestation. I år det inte bara klimat och miljö som står i fokus utan även den svåra situation som råder för miljontals människor vars land befinner sig i krig. Världsnaturfonden vill skicka makthavare en tydlig signal att agera – för klimatet, naturen och en bättre värld för alla.

– Genom att släcka på Earth Hour sänder vi ett viktigt budskap till världens ledare att ta modiga politiska beslut för att stoppa klimatkrisen och förlusten av biologisk mångfald. I år är det viktigare än någonsin att stå enade för vår planet, säger Gustaf Lind, generalsekreterare Världsnaturfonden WWF.

Earth Hour startade år 2007 i Sydney. Varje år engagerar Earth Hour nästan en miljard människor globalt, men också en stor mängd företag. I år släcks kända byggnader och platser runt om i hela landet för att visa engagemang för planeten, människor och klimatet. Från Skistars skidbackar i norr, Liseberg i väst, ett flertal av de kungliga slotten i öst till Öresundsbron i söder. Internationellt brukar flera ikoniska byggnader släcka ned, bland annat Sydneys operahus, Eiffeltornet och Colosseum i Rom.

Borgholms kommun deltar genom att släcka gatubelysning i Borgholmsområdet samt fasadbelysningen på stadshuset och Borgholms slott.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.