Dyngsura besked: Så fortsätter skyfallen över Öland

Simbassäng i Borgholm. Kaos i Kalmar. Stora regnmängder över hela Öland. Och närmsta dagarna kan bli ännu blötare enligt SMHI.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland • Publicerad 27 augusti 2021 • Uppdaterad 29 augusti 2021
Regnet ska fortsätta ösa ner över Öland i helgen.
Regnet ska fortsätta ösa ner över Öland i helgen.Foto: VisualCommunications
Statistik

Regnmängder senaste två dagarna på Öland

Ölands norra udde 12,6 + 3,9 mm

Löttorp 18,0 + 7,2 mm

Skedemosse 17,3 + 13,5 mm

Norra Möckleby 13,7 + 9,1 mm

30 millimeter senaste två dagarna på östa sidan i Skedemosse. Det är den station som haft mest regn på Öland enligt SMHI, statistik som dock inte är heltäckande från ön. Det har även kommit in reaktioner från Borgholm där vattnet skapade ”simbassäng” på gatan.

Ölandsbladet skrev i tisdags om det långvariga regnovädret som ligger kvar ovanligt länge över Öland och länet.

– Det är stora regnmängder på gång in och det ser ut att komma mest under veckoslutet, sa Linus Karlsson på SMHI då.

Och på fredagen tycks den prognosen fortfarande vara giltig. 22 millimeter ska fall i Borgholm på lördagen och det kan bli en blöt historia även på måndagen och längre in på nästa vecka. Mest regn faller norröver på ön enligt prognosen.

Uppdaterat: Enligt prognosen på söndagen så ska det inte regna mer på Öland närmsta dagarna. Men inte tal om comeback för sommaren, istället tilltar vinden upp till 10–12 sekundmeter i Borgholm.

Ännu värre drabbat på torsdagen var Kalmar, ett 30–tal larm kom in om översvämning. Enligt Barometern fick länet mest regn i landet

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.