Annons

Dubbelt så många smittade av covid-19 senaste veckan

Nu ökar antalet smittade av covid-19 i länet igen. Det konstaterar Region Kalmar i ett pressmeddelande och uppmanar återigen till att man ska stanna hemma vid förkylning och andra symptom.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland • Publicerad 4 juli 2022
Smittökningen har påvisats efter testning av personer i behov av sjukvård, och personal inom vård och omsorg.
Smittökningen har påvisats efter testning av personer i behov av sjukvård, och personal inom vård och omsorg.Foto: Maksim Tkachenko

Senaste veckan har uppvisat en dubblering från föregående vecka när det kommer till positiva falla av covid-19, meddelar Region Kalmar.

Även virushalterna i avloppsvattnet i Kalmar har påvisat en ökning.

Annons

Nu uppmanar regionen återigen till att man ska stanna hemma vid förkylning och andra symptom. Man fortsätter även att rekommendera alla som ännu inte vaccinerat sig att göra det och hänvisar till länets hälsocentraler via 1177.se.

– Vaccinet ger skydd mot att du ska bli allvarligt sjuk och kan behöva sjukhusvård för covid-19, därför är det viktigt att vaccinera sig, säger smittskyddsläkaren Per-Åke Jarnheimer.

Den fjärde dosen finns än så länge endast tillgänglig för personer tillhörande någon riskgrupp eller personer fyllda 65.

Joacim AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons