GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Drunkningsolyckorna ökar – Så ska det förhindras på Öland

På många platser finns det sedan länge livräddare längs stränderna, nästa år kan det även bli aktuellt i Borgholms kommun.
Borgholm • Publicerad 2 augusti 2021
Livbojar finns längs badplatserna på Öland, nästa år kan det även finnas livräddare.
Livbojar finns längs badplatserna på Öland, nästa år kan det även finnas livräddare.

Nästa år hoppas Borgholms kommun att det ska finnas i Köpingsvik.

– Vi ska ha ett par torn ut med stranden här, så man får en bra överblick över de badande, säger Jens Odevall, kommunchef i Borgholms kommun, till SVT Småland.

SVT Småland rapporterar vidare att Mörbylånga kommun ännu inte har diskuterat frågan om livräddare men att en utvärdering sker efter sommarens slut.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.