GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Drunkningsolycka: 85-årig man avliden efter räddningsinsats

Förbipasserande stod för en rådig insats och fick upp en 85-årig man ur vattnet – ambulansen körde personen till sjukhus.
Senare på eftermiddagen kom besked från polisen att mannen avlidit.
Borgholms kommun • Publicerad 12 juni 2021 • Uppdaterad 13 juni 2021
Inga uppgifter om tillståndet för personen efter olyckan på eftermiddagen.
Inga uppgifter om tillståndet för personen efter olyckan på eftermiddagen.Foto: 

Larmet kom in 14.36 på lördagen, det handlade om en drunkningsolycka vid ”Klinta camping, nere vid trä bryggan” i Köpingsvik.

– Förbipasserande upptäckte en person ute i vattnet vid badplatsen och fick upp denna ur vattnet, säger Jesper Berglund på Trygghets– och larmcentralen i Kalmar.

– Ambulans körde in personen till sjukhus, vi har inga uppgifter om tillståndet.

Polisen var på plats en timme senare och samlade in uppgifter men det finns ingen misstanke om brott: ”En patrull är kvar på plats för att höra eventuella vittnen till händelsen.”

16:51 uppdaterade polisen sin information på hemsidan:

"Personen som fördes till sjukhus har avlidit. Det rör sig om en man i 85-årsåldern. Anhöriga är underrättade.”

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.