Annons

Drabbad av ny vattenläcka: ”Inget tryck alls”

Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Valsnäs • Publicerad 11 juni 2021
Bilden är från ett annat sammanhang.
Bilden är från ett annat sammanhang.

Klockan 11.20 inträffade det en vattenläcka i Valsnäs efter att en extern entreprenör grävt av ledningen. Borgholm Energi meddelar att personal är på plats för att åtgärda och reparera läckan. Det innebär att det blir driftstörningar under fredagen i vattenleveransen för fastigheterna i området Valsnäs-Löt-Palmelund.

– Vi vet ännu inte exakt vad omfattningen är kring drabbade fastigheter. Utredning pågår, säger Inger Green, VA-utredare.

Annons

Under reparationsarbetet kan missfärgat vatten uppstå, dåligt tryck eller inget tryck alls.

Klockan 13.50 meddelade Borgholm Energi att läckan var lagad.

Men en timma senare kom ett meddelande om en ny läcka. Det är 15 fastigheter som är drabbade av 22 stycken i Valsnäs. Den här gången har samma ledning grävts av på ett annat ställe.

– Det är entreprenörer som gräver åt Eon som har kommit åt ledningen igen. Det gör säkerligen så gott det går och det är inte alltid så lätt. För det är inte säkert vattenledningen ligger där den är inritad på kartan, säger Inger Green och fortsätter:

– Det här är väldigt tråkigt. Vi har personal ute som lagar den så fort de kan.

16.50 meddelades att den andra läckan nu också är lagad.

Efter utfört reparationsarbete kan det uppstå missfärgat vatten spola tills dessa försvinner och undvik att tvätta vittvätt under tiden.

Byn drabbades tidigare i veckan av en vattenläcka:

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons