GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Drabbad av ny vattenläcka: ”Inget tryck alls”

Bilden är från ett annat sammanhang.
Bilden är från ett annat sammanhang.

Klockan 11.20 inträffade det en vattenläcka i Valsnäs efter att en extern entreprenör grävt av ledningen. Borgholm Energi meddelar att personal är på plats för att åtgärda och reparera läckan. Det innebär att det blir driftstörningar under fredagen i vattenleveransen för fastigheterna i området Valsnäs-Löt-Palmelund.

– Vi vet ännu inte exakt vad omfattningen är kring drabbade fastigheter. Utredning pågår, säger Inger Green, VA-utredare.

Under reparationsarbetet kan missfärgat vatten uppstå, dåligt tryck eller inget tryck alls.

Klockan 13.50 meddelade Borgholm Energi att läckan var lagad.

Men en timma senare kom ett meddelande om en ny läcka. Det är 15 fastigheter som är drabbade av 22 stycken i Valsnäs. Den här gången har samma ledning grävts av på ett annat ställe.

– Det är entreprenörer som gräver åt Eon som har kommit åt ledningen igen. Det gör säkerligen så gott det går och det är inte alltid så lätt. För det är inte säkert vattenledningen ligger där den är inritad på kartan, säger Inger Green och fortsätter:

– Det här är väldigt tråkigt. Vi har personal ute som lagar den så fort de kan.

16.50 meddelades att den andra läckan nu också är lagad.

Efter utfört reparationsarbete kan det uppstå missfärgat vatten spola tills dessa försvinner och undvik att tvätta vittvätt under tiden.

Byn drabbades tidigare i veckan av en vattenläcka:

Läs mer