GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Dödsolyckan: Åtalet försenat – nya uppgifter utreds

Smålandsnytt rapporterar att nya uppgifter kring dödsolyckan i Färjestaden utreds och åtalet som skulle ha kommit innan jul är försenat.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Färjestaden • Publicerad 8 januari 2021 • Uppdaterad 31 augusti 2021
Efter den hemska olyckan var det stor sorg i Färjestaden och många samlades för att hedra de omkomna.
Efter den hemska olyckan var det stor sorg i Färjestaden och många samlades för att hedra de omkomna.Foto: Carin Svensson

I slutet av juli körde en 56-årig man på en cyklande familj vid villaområdet på Joels udde i Färjestaden, den 45-åriga mamman och hennes 6-åriga son avled senare av sina skador. Pappan och ytterligare en son klarade sig med skador.

56-åringen ska kort innan olyckan också ha varit mycket nära att köra på andra som befann sig intill vägen, bland annat en mamma med barnvagn.

Smålandsnytt rapporterar nu att åtalet mot mannen skulle ha kommit innan jul men har blivit försenat. Detta beror på att försvaret menar att mannen kan ha drabbats av ett fysiskt sjukdomstillstånd som kan ha orsakat olyckan, en uppgift som nu utreds.

Sedan tidigare har en sinnesundersökning gjorts av 56-åringen som visar att han kan ha lidit av en allvarlig psykisk störning vid körningen.

Smålandsnytt har sökt mannens advokat Niklas Kappel som kommenterar via sms till SVT: ”Försvaret är av uppfattningen att det inte går att utesluta att min klient drabbats av ett sjukdomstillstånd, som orsakade olyckan. Utredning av detta pågår”, skriver han.

Åklagare Kjell Jannesson tror inte att en fysisk sjukdom skulle göra någon större skillnad i skuldfrågan.

– Nej, jag tror inte det. Vi gjorde ju vissa direkta läkarundersökningar av den misstänkte och det fanns inget då som tydde på det som försvaret nu hävdar, säger Kjell Jannesson, till Smålandsnytt.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.