Film: Djurrättsaktivister protesterar utanför Guldfågeln

Mörbylånga Artikeln publicerades
Gruppen från Save Movement Sverige meddelar att de idag kommer att hålla en tyst och fredlig manifestation med skyltar i händerna.
Foto: Natalia Johansson
Gruppen från Save Movement Sverige meddelar att de idag kommer att hålla en tyst och fredlig manifestation med skyltar i händerna.

I fredags meddelade en grupp djurrättsaktivister från Save Movement Sverige att de skulle arrangera en manifestation utanför Guldfågelns slakteri.

– Vi bör respektera djuren och vi har inte rätt att döda dem, bara för att kött smakar gott. Konsumenten har idag ett val, men djuren har det inte, säger Catherine Rindstig, en av aktivisterna som var med på manifestationen.

Det var deras första manifest på Öland och gruppen meddelade att de under dagen skulle hålla en tyst och fredlig demonstration med skyltar i händerna, ståendes längs med fraktvägen mot Guldfågeln.

– Vi står här i solidaritet med alla de kycklingar som slaktas på löpande band, för att markera att det inte är okej, säger Stina Johansson, projektledare i Save Movement Sverige.

En och annan förbipasserande noterade demonstrationen och stannade till av nyfikenhet och för att ställa frågor.

– Syftet med manifestationen är att uppmärksamma hur vi behandlar våra produktionsdjur. Vi skryter om att vi har en bra djurskyddslag, men den är ganska tandlös. Djuren ska kunna bete sig naturligt, men de kan de inte när de föds upp såhär i fabriker. De här kycklingarna är fem veckor när de slaktas, de lever ihop med flera tusentals individer. De har smärtor i kroppen för att de växer så fort och hanteringen från bonde till slakt är fruktansvärd. Det är våld mot levande och kännande individer, säger Catherine Rindstig och plockade sedan fram de olika plakaten.