GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Film: Djurrättsaktivister protesterar utanför Guldfågeln

I fredags meddelade en grupp djurrättsaktivister från Save Movement Sverige att de skulle arrangera en manifestation utanför Guldfågelns slakteri.
Mörbylånga • Publicerad 17 maj 2019 • Uppdaterad 20 maj 2019
Gruppen från Save Movement Sverige meddelar att de idag kommer att hålla en tyst och fredlig manifestation med skyltar i händerna.
Gruppen från Save Movement Sverige meddelar att de idag kommer att hålla en tyst och fredlig manifestation med skyltar i händerna.
Foto: Natalia Johansson

– Vi bör respektera djuren och vi har inte rätt att döda dem, bara för att kött smakar gott. Konsumenten har idag ett val, men djuren har det inte, säger Catherine Rindstig, en av aktivisterna som var med på manifestationen.

Det var deras första manifest på Öland och gruppen meddelade att de under dagen skulle hålla en tyst och fredlig demonstration med skyltar i händerna, ståendes längs med fraktvägen mot Guldfågeln.

– Vi står här i solidaritet med alla de kycklingar som slaktas på löpande band, för att markera att det inte är okej, säger Stina Johansson, projektledare i Save Movement Sverige.

En och annan förbipasserande noterade demonstrationen och stannade till av nyfikenhet och för att ställa frågor.

– Syftet med manifestationen är att uppmärksamma hur vi behandlar våra produktionsdjur. Vi skryter om att vi har en bra djurskyddslag, men den är ganska tandlös. Djuren ska kunna bete sig naturligt, men de kan de inte när de föds upp såhär i fabriker. De här kycklingarna är fem veckor när de slaktas, de lever ihop med flera tusentals individer. De har smärtor i kroppen för att de växer så fort och hanteringen från bonde till slakt är fruktansvärd. Det är våld mot levande och kännande individer, säger Catherine Rindstig och plockade sedan fram de olika plakaten.

Natalia JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer