Annons

Distansundervisningen upphör för gymnasieelever

Folkhälsomyndighetens tidigare rekommendationer om distansundervisning för gymnasieskolor upphör den 1 april. Då är eleverna välkomna tillbaka.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland • Publicerad 25 mars 2021
Folkhälsomyndighetens tidigare rekommendationer om distansundervisning för gymnasieskolor upphör den 1 april.
Folkhälsomyndighetens tidigare rekommendationer om distansundervisning för gymnasieskolor upphör den 1 april.Foto: Tommy Svensson

– Ett glädjebesked för både eleverna och mig, säger utbildningsminister Anna Ekström under en presskonferens, samtidigt som hon understryker att det inte betyder att faran är över.

– Detta besked ska ses i ljuset att skolan är avgörande för elevernas framtid. Vårterminen är snart inne i ett slutskede. Skolan är en högt prioriterad samhällsviktig verksamhet, fortsätter hon.

Annons

Beslutet motiverades med att varje dag i skolan är viktig och särskilt för elever som snart ska sluta. Men att det är fortsatt viktigt för skolorna att kunna använda fjärr- och distansundervisning för att undvika trängsel i skolans lokaler och kollektivtrafiken.

– Vi ser stora regionala skillnader i smittspridningen. Våra regionala smittskyddsläkare kommer kunna rekommendera att skolor ska stänga helt eller delvis och övergår till fjärr- och distansundervisning, helt eller delvis, om det är nödvändigt lokalt eller i den aktuella skolan, säger Ekström.

Då skolorna snart kommer gå på påsklov kommer den tidigare rekommendationen sluta gälla från den 6 april eller 12 april beroende på när påskloven är. Ekström bad skolorna att ta ett omtag för att se över rutiner inför starten.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons