unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Öland
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Distansundervisning i Borgholm efter sportlovet

Smittskyddsläkaren i Kalmar län rekommenderar distansundervisning vid länets högstadieskolor under nästa vecka. Det är den höga förekomsten i länet av den mer smittsamma brittiska varianten av coronaviruset och en oro för att smittspridningen kan ta ytterligare fart när eleverna kommer tillbaka efter sportlovet som ligger bakom rekommendationen.
Distansundervisning väntar kommande vecka för högstadieelever.
Distansundervisning väntar kommande vecka för högstadieelever.
Foto: Arkiv

Borgholms kommun har under onsdagen därför beslutat att eleverna i högstadiet ska återgå till distansundervisning och vidtar även åtgärder på fritidsgårdar och kulturskolan för att förhindra smittspridning efter sportlovet, skriver man i ett pressmeddelande.

All undervisning i högstadieklasserna (årskurs 7-9) på Slottsskolan och Åkerboskolan ska ske på distans från och med den 1 mars och i första hand fram till och med den 5 mars. (Veckan efter sportlovet.)

Skollunch för nästa vecka beställs via e-tjänst.

På grund av den ökande risken för smittspridning efter sportlovet kommer fritidsgårdarna i Borgholms kommun att vara stängda från och med den 1 mars och i första hand fram till och med den 5 mars. (Veckan efter sportlovet.)

På grund av den ökande risken för smittspridning efter sportlovet kommer kulturskolan i Borgholms kommun att ha all undervisning på distans från och med den 1 mars och i första hand fram till och med den 5 mars. (Veckan efter sportlovet.)

Kommunens bibliotek är fortsatt stängda för besökare, men har begränsad service enligt tidigare beslut.

Läs mer