Annons

Detta gäller vid besök hos anhörig på vård- och omsorgsboende

Har du tänkt besöka en anhörig som bor på vård- och omsorgsboende i Borgholms kommun? Riktlinjer utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer gäller.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Borgholm • Publicerad 24 september 2020
Regeringen har beslutat att det tillfälliga besöksförbudet på vård- och omsorgsboenden upphör att gälla från och med den 1 oktober.
Regeringen har beslutat att det tillfälliga besöksförbudet på vård- och omsorgsboenden upphör att gälla från och med den 1 oktober.Foto: Carin von Post

Regeringen har beslutat att det tillfälliga besöksförbudet på vård- och omsorgsboenden upphör att gälla från och med den 1 oktober.

Övergripande gäller att: Hålla avstånd på minst två meter och ta personligt ansvar, stanna hemma vid förkylningssymtom, även vid lindriga symtom. Tvätta händerna ofta med tvål och vatten i minst 20 sekunder.

Inför besöket ska personalen kontaktas genom att ringa på klockan eller telefonen innan besökaren går in på boendet. Som försiktighetsåtgärd kommer personalen fråga besökaren om eventuella förkylningssymtom och svara på frågor kring besöket. Vid ingången ska händerna tvättas med tvål och vatten eller desinficeras. Besökarna ska hålla avstånd på minst två meter. Skyddsutrustning kan erhållas vid önskemål. Besök sker endast i den anhöriges lägenhet. Högst två personer gäller per besökstillfälle.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons