GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Det spirar på Drottning Victorias hotell och vilohem – Guidad tur i Vita villan

Under Öland Spirar öppnar Vilohemmet upp trädgården och matsalen, för goda luncher och smörgåsar. Det finns hembakade kakor och rabarberpajer, med rabarber som är varsamt plockade i Vilohemmets park.
Borgholm • Publicerad 13 maj 2022
Fantastisk fågelsång omger parken.
Fantastisk fågelsång omger parken.Foto: Pressbild

– En av höjdpunkterna på året är när gästerna intar en kopp kaffe och kanske en räksmörgås på terrassen ackompanjerade av fantastisk fågelsång som omger parken, säger Susanna Stenborg, Intendent, Drottning Victorias Hotell och Vilohem.

Den mytomspunna Vita villan, som tillhör Vilohemmet och var Borgholms första badhus, kommer att visas upp för besökare. Sommartid hyr Svenska akademien Vita villan till deras ledamöter och stipendiater. Arkitekt Leo Eriksson, guidar i Vita villan och berättar dess historia.

– Många är nyfikna på Vita villan, därför har vi beslutat att hålla en guidad tur där, under Öland Spirar. Kanske får besökarna se en och annan lönndörr, säger Susanna Stenborg.

Sist men inte minst kommer det hållas ett event med övernattning i temat Vårmusseron. Tillsammans med svampexperten Kjell Hedberg (Mycorrhiza Mycologist) går gästerna ut på svampjakt på Alvaret för att hitta delikatesserna. Till kvällen blir det vinprovning innan köksmästaren lagar smårätter på dagens fångst, som avnjuts i matsalen med utsikt över Kalmarsund

” Många är nyfikna på Vita villan, därför har vi beslutat att hålla en guidad tur där”
Susanna Stenborg, Intendent, Drottning Victorias Hotell och Vilohem.
Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.