Annons

Det spirar i Föra Trädgård – Vår med engelsk inspiration

Trädgården kom till i början av 2000-talet som ett privat rehabiliteringsprojekt. Huset renoverades invändigt under flera år och trädgården kom i andra hand.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Föra • Publicerad 5 maj 2021 • Uppdaterad 6 maj 2021
Det spirar i Föra Trädgård.
Det spirar i Föra Trädgård.Foto: Privat

Så småningom tilltog lusten att gräva, plantera och föröka och en trädgård växte fram. I kyrkbyn på norra Öland breder Föra Trädgård ut sig runt den gamla folkskolan från 1902.

I dag finns planteringar på snart alla delar av det gamla skolhusets tidigare så sterila skolgård och det finns ändå gott om svängrum.

Annons

Under fredagen och lördagen under Öland Spirar har Föra Trädgård program då Annica Hedman berättar om vad som inspirerat trädgården och Jörgen Hedman spelar Beatlesmusik.

– I Stenhuscaféet finns te, scones, clotted cream & jam, snittar, sockerkaka och annat smått och gott, berättar Annica.

Det finns gott om plats att fika med säkert avstånd, vid stenhuset och runt om i trädgården och även inomhus, i skolsalen eller stenhuset vid sämre väder. För besök krävs förbokning.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons