1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Det spirar i Föra Trädgård

Rabarber och vårlök växer ikapp med akleja och potatis när hela Öland bjuder in till vårfesten ”Öland Spirar”. I Föra Trädgård på norra Öland, en kilometer från vägskälet där östra vägen möter väg 136, är växtkraften som störst nu när trädgården nyss vaknat till liv.
Denna årstid är växtkraften som störst i Föra Trädgård.
Foto: Privat

– Vi har aldrig vattnat trädgården mer än punktvis vid plantering och när växter varit riktigt illa ute. Förra årets torka var värre än de flesta och ännu vet vi inte riktigt vad som kommer igen och vad det här året bär med sig, säger Annica Hedman, som äger Föra Trädgård tillsammans med sin man Jörgen.

Hon känner att odlingsglädjen har återvänt under vintern och önskar att den torra sandjorden ska bära rika skördar av bär, örter, grönsaker och mängder av ostyriga blommor i alla färger.

Under Öland Spirar-helgen serveras kaffe med dopp och den lilla trädgårdsbutiken är öppen med hemodlade växter och diverse andra saker som olika örtteer, tvålar och ”trolldryck” som gjorts på hemliga ingredienser från trädgården.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Annica är tacksam över att hon har fått vara medskapare av trädgården.

– Den är bångstyrig och svårjobbad på många sätt och jag har verkligen misströstat många gånger när jag slitit så kroppen värkt men så plötsligt slår en blomma ut, eller ett träd skjuter i höjden och då det är värt allt och mer därtill, säger Annica Hedman.

Föra Trädgård satsar ännu mer på grönsaker och örter än tidigare år.

– Vi går sakta ifrån de traditionella indelningarna i örtagård, rosengård och grönsaksland och odlar grönsakerna tillsammans med blommor och örter över hela trädgården istället.

Under lördagseftermiddagen anordnas guidad tur i trädgården och MediYoga, som används som rehabilitering av den svenska sjukvården och passar alla. Begränsat antal platser.

Läs mer

Öland

App: Mörbylånga mäter badtemperaturen på östra sidan

Nu utökas servicen avseende badtemperaturer i Mörbylånga kommuns mobilapplikation.

Öland

Orosanmälan avslöjade narkotikabrott

Polisen avslöjade på söndagskvällen ett narkotikabrott i Färjestaden.

Öland

Bråkigt på campingar: Polisen ingrep

Hot och misshandel, polisen fick ingripa efter bråk på två campingar på norra Öland.

Coronavirus

Så ska smittan stoppas: ”Full bemanning”

Följ smittskyddsreglerna – om inte kan kommunen stänga serveringsstället. ”Det är ett påtryckningsmedel vi har”, säger Joel Schäfer, ordförande för miljö- och byggnadsnämnden i Borgholm.

Öland

Öland: Larm om trängsel

Länsstyrelsen i Kalmar har larmat om trängsel på Öland.

Öland

Covid 19: Länsstyrelsen ska ta fram plan för eventuella nya utbrott

Länsstyrelserna har fått i uppdrag att ta fram en plan för insatser som kan bli aktuella om det uppstår nya utbrott av covid-19 i höst.