Det kommer smälla i Borgholm när 100-tals kajor ska skjutas

Räkna med skottlossning kvällstid i Borgholm en tid framöver.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Borgholm • Publicerad 25 mars 2022
Kajor ska återigen skjutas av i centrala Borgholm.
Kajor ska återigen skjutas av i centrala Borgholm.Foto: Tomas Löwemo

Kommunens skyddsjägare laddar bössorna för att på nytt minska kajpopulationen i staden.

Från och med måndag 28 mars och till och med 10 april kommer skyddsjakt utföras kvällstid i Borgholm.

– Jag är inte helt säker på hur många kajor det rör sig om, men tror det är runt 500 som får skjutas av, säger tillväxtchef Anders Magnusson. Det ska redovisas till länsstyrelsen efteråt.

Framför allt är det i och runt Societetsparken kajorna kommer skjutas.

– Det kanske är på ytterligare platser, men det är mycket kring det området. Det kommer kanske smälla lite under några kvällar, en del lär höra skott, men det är alltså inget att oroa sig för.

Minns ni för övrigt nyheten för ett par år sedan om kvinnan som chockats av just en död kaja i Societetsparken? I en skrivelse till kommunen krävde hennes man ekonomisk kompensation och ett stopp för avskjutningen. Ölandsbladets granskning visade dock att personuppgifterna på mannen och kvinnan var fejk, och än idag vet vi inte om det var ett skämt eller vad det handlade om – men en riksnyhet blev det likafullt. Läs mer i länkarna nedan:

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.