GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Det känns fantastiskt roligt att Susanne Demåne tar över stafettpinnen”

– Vi är glada att vi äntligen kan genomföra våra traktorturer med besök i växthusen igen nu när pandemirestriktionerna är borttagna, säger Pernilla Klintberg, ansvarig för marknad- och försäljning.
Borgholm • Publicerad 14 maj 2022
Den 12 maj öppnade Sollidens slottspark för säsongen.
Den 12 maj öppnade Sollidens slottspark för säsongen.Foto: Pressbild

Den 12 maj öppnade grindarna för säsongen och besökare hälsas välkomna att möta Sollidens slottspark i underbar vårskrud.

Växthusen ligger inne på det privata området på Solliden och här träffar besökarna trädgårdsmästare. Växthusen kommer att vara fulla med parkens unika medelhavsväxter som ännu inte kommit ut i parken.

– Vi är glada att vi äntligen kan genomföra våra traktorturer med besök i växthusen igen nu när pandemirestriktionerna är borttagna. De brukar vara mycket populära och i samband med Öland Spirar är faktiskt enda gången på året som vi visar växthusen, säger Carolina Thaysen, verksamhetsansvarig Sollidens Slott.

Traktorturer med besök i växthusen står på programmet.
Traktorturer med besök i växthusen står på programmet.Foto: Pressbild

I Engelska parken visas den nya unika konstutställningen Genesis av Susanne Demåne. Det blir som ett utomhusgalleri med himlen som tak. Susanne finns på plats och visar sin utställning under hela helgen.

– Det känns fantastiskt roligt att Susanne Demåne tar över stafettpinnen från Bertil Vallien och fortsätter vår satsning på konstutställningar ute i parken. Engelska parken blir som ett utomhusgalleri med himlen som tak och Susannes konstverk kommer verkligen att komma till sin fulla rätt i den miljön, säger Carolina Thaysen.

I Engelska parken visas den nya unika konstutställningen Genesis av Susanne Demåne.
I Engelska parken visas den nya unika konstutställningen Genesis av Susanne Demåne.Foto: Pressbild

I den nyrenoverade och utökade Slottsboden finns möjlighet att köpa med sig växter från växthusen såsom exempelvis Agave, basilika och den nya pelargonen Estelle som introducerades förra året. Här ses även unika designprodukter, kungliga souvenirer, mathantverk, trädgårdsprodukter och mycket mer.

Ölands biodlarförening finns på plats och informerar samt säljer öländsk honung och under lördagen kommer även Rosensällskapet med information, rosförsäljning och rosenlotteri.

På Kaffetorpet blir det Spirarmeny och hembakat.

”Engelska parken blir som ett utomhusgalleri med himlen som tak”
Carolina Thaysen, verksamhetsansvarig Sollidens Slott
Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.