Uppgifter: Ingen Ölandsbonde i Bonde söker fru

Lokala medier har uppgett att en Ölandsbonde ska ha varit klar för inspelningarna av årets program av ”Bonde söker fru”. Nu finns motstridiga uppgifter.
Publicerad 11 mars 2019
Simon Ohlsson från Öland i Bonde söker fru 2018. Ytterligare en Ölandsbonde var aktuell för säsongen 2019.
Simon Ohlsson från Öland i Bonde söker fru 2018. Ytterligare en Ölandsbonde var aktuell för säsongen 2019.

Öland

Tidningen Aftonbladet var först med att rapportera att en av årets aktuella bönder blivit bortplockad från produktionen, detta sedan det enligt tidningen framkommit uppgifter om att denne inte ska ha varit singel.

Uppgifter till Ölandsbladet gör gällande att det handlar om en Ölandsbonde.

Ölandsbonden ställer sig på onsdagseftermiddagen helt oförstående till uppgifterna:

– Det där handlar inte om mig, säger bonden som inte vill ge några kommentarer.

På sin blogg skriver programledaren Linda Lindorffs följande:

”Ja som många av er redan sett står det i tidningarna att en av våra bönder som vi ska presentera i det första avsnittet av bonde söker fru inte är singel/.../Jag kan också berätta att de bönder som vi presenterar skrivit på kontrakt där de intygar att de just är singlar. Det här är mest en formalitet men ändå, om det inte stämmer gör man sig skyldig till kontraktsbrott.”

När tidningen får svar från TV4 blir svaret:

– Vi är mitt uppe i inspelningar och kommer att presentera årets singelbönder i ett castingprogram på TV4 den 4 april. Jag kan inte kommentera årets bönder förrän de är presenterade och programmet är sänt. Men som vanligt är alla årets bönder singlar och de är både redo för, och längtar, efter kärlek. Vi ser fram emot att presentera dem i castingprogrammet och hoppas att de finner den stora kärleken tillsammans med någon av alla brevskrivare, säger Clara Tengbom, exekutiv producent för Bonde söker fru.

Natalia JohanssonSkicka e-post
Peter BoströmSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.