Annons

Det är inte bara Öland som spirar utan även kärleken!

Som ett bidrag till Öland Spirar och alla giftaslystna par, erbjuder Borgholms kommun och Svenska kyrkan möjlighet till drop-in vigsel lördagen den 14 maj på Borgholms slott.
Borgholm • Publicerad 10 maj 2022
Snart är det återigen dags för drop in-bröllop på Borgholms slott.
Snart är det återigen dags för drop in-bröllop på Borgholms slott.Foto: Alexander Hall

2019 var första gången denna aktivitet anordnades och då var det totalt 25 par som vigdes, fyra kyrkliga och 21 borgerliga.

– Har man legitimation, hindersprövning och vigselintyg med sig så viger vi dem direkt. Annars kan brudparen passa på att träffa oss vigselförrättare och planera för en vigsel senare under sommaren, säger Eva Wahlgren, vigselförrättare och en av initiativtagarna.

Annons

Ansökan om hindersprövning och vigselintyg får man via Skatteverkets hemsida. Det ska finnas två vittnen över 18 år med under vigselceremonin.

– Har man inga vittnen med sig så ordnar vi det. Det är ett hedersuppdrag och man gör en betydelsefull insats för de som gifter sig, säger Eva Wahlgren.

Den unika och vackra miljön i Borgholms slott är perfekt för en ceremoni.

”Det är ett hedersuppdrag och man gör en betydelsefull insats för de som gifter sig”
Eva Wahlgren, vigselförrättare och en av initiativtagarna

– Det finns två präster och en ”pop-up-pastorsexpedition” närvarande på Borgholms slott under dagen. Vi finns tillgängliga för samtal och för kyrklig vigsel på slottet, säger Anna Lundin-Leander, kyrkoherde, Norra Ölands pastorat.

Brudpar och eventuella vittnen går in gratis på slottet dagen till ära. Bröllopsgäster betalar inträde.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons