Annons

”Det är aldrig för sent att börja röra sig”

För andra gången i Borgholms kommun anordnas snart satsningen Smarta Sunda Starka Seniorer.
Borgholm • Publicerad 21 maj 2019 • Uppdaterad 22 maj 2019
Emma Gustafsson, folkhälsosamordnare, Hanna Johansson, folkhälsoutvecklare, Therese Möllevi, Smålandsidrotten och Magnus Petersson från IFK Borgholm ser fram emot att få fler aktiva seniorer i kommunen.
Emma Gustafsson, folkhälsosamordnare, Hanna Johansson, folkhälsoutvecklare, Therese Möllevi, Smålandsidrotten och Magnus Petersson från IFK Borgholm ser fram emot att få fler aktiva seniorer i kommunen.Foto: Maria Brynielsson

Rörelse och aktivitet främjar hälsan och nu får kommunens seniorer åter en chans att inspireras till en sundare livsstil.

Här saknas innehåll

Under hösten 2018 genomfördes kursen ”Sund Smart Stark Senior” i kommunen.

Annons

–Satsningen inleds med en inspirationsdag den 4 juni i Slottsskolans aula. Där kommer det informeras om olika verktyg som främjar hälsan. Från Friskis och Svettis kommer Tommy Billberg för att dela med sig av kom i gång-tips, övningar och vi berättar om kursen ”Sund Smart Stark Senior” och annat, säger Emma Gustafsson, folkhälsosamordnare.

Under vecka 36 startar kursen som fokuserar på hälsa, välmående och att stärka det friska. Sist kursen anordnades i Borgholm deltog 15 personer, till första informationsträffen kom ett 50-tal personer.

– Fokus ligger på att främja levnadsvanor och den sociala aspekten är väldigt viktig. Tanken är att seniorerna får prova på olika aktiviteter. Det är aldrig för sent att börja röra sig, säger Therese Möllevi, Smålandsidrotten.

I kursen får seniorer prova på flera olika sorters idrotter som finns i kommunen och lyssna på föreläsningar. Syftet med kursen är att det aldrig är för sent att börja röra på sig.

Till hösten kommer en mängd aktiviteter och föreläsningar att erbjudas i kommunen och till alla pass kommer Birgitta Lundman vara gruppledare. Bland aktiviteterna finns golf, gå-fotboll, yoga, basket och bowls.

– Vi har gåfotboll. Det är precis som det låter, man får bara gå. Förra året var vi först i regionen med att anordna gåfotboll och det var väldigt uppskattat, säger Magnus Petersson, IFK Borgholm.

Arrangörer är Region Kalmar län, Friskis & Svettis, Borgholms kommun och Smålandsidrotten.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons