Annons

Den lilla ateljén med det stora hjärtat

Louise Hävre började måla i Spanien 2005 och två år senare hade hon sin första utställning på Öland. Sedan dess har hon ställt ut i elva länder.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Hallnäs • Publicerad 26 september 2023
Louise Hävres konst finns att beskåda i Hallnäs på norra Öland.
Louise Hävres konst finns att beskåda i Hallnäs på norra Öland.Foto: Maria Wiell

– Jag har också blivit nominerad som nummer ett på Svenska Konstnärers tio i topplista fem gånger. Nu har jag min ateljé i Hallnäs, i ett gammalt stenhus från första hälften av 1800-talet. Den lilla ateljén med det stora hjärtat, säger Louise Hävre.

Det som är nytt för i år är att det numera är ett galleri i ladugården, Galleri Art Future. Där kan man se de senaste målningarna och nya glasmålningar, Backlight Art Som är väldigt effektfulla. Det kommer att finnas tryck i exklusiva boxar.

Annons

Louise målar mestadels i olja och akryl i sin ateljé på norra Öland. Hon jobbar mycket med känslan och låter bilden växa fram genom att måla lager på lager och tar tillvara bilden som tonar fram i målningen. Syftet med konsten är att nå ut och förmedla framför allt harmoni och glädje.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons