Annons

Den dyra missen i Borgholm: ”Många har fått böta”

P-skivan har redan skördat sina första offer.
– Många har fått parkeringsböter, informationen tycks inte ha gått fram, säger Marie-Louise Johansson på kommunledningskontoret i Borgholm.
Borgholm • Publicerad 13 juni 2018
P-skivans införande i Borgholm har redan kostat många bilister dyrt.
P-skivans införande i Borgholm har redan kostat många bilister dyrt.Foto: Michael Ståhl

Den kom från ”ingenstans” och med, åtminstone initialt, högst oklar starttid. Men nu är denna nymodighet för Borgholm här – P-skivan. Problemet är att många fortfarande svävar i ovisshet om dess existens samt vilka regler som gäller.

– Vi får samtal om det hela tiden. Åtta av 22 som stod på torget igår hade inte P-skiva, berättar kommunsekreterare Marie-Louise Johansson.

Annons

Många som fått böta?

– Ett antal, svarar hon och räknar högt igenom de parkeringsböter som skrevs ut den 12 juni för att landa på åtta ”P-skiveböter”. Detta på en (1) dag,

– Så det behövs en påminnelse. Informationen tycks inte ha gått fram, trots att det är skyltat samt att vi informerat i både Kommunnytt och på hemsidan samt att ni skrivit om det.

Bötesbelopp?

– 400 kronor. Onödiga och sura pengar så vår uppmaning är: Fixa P-skiva och använd den. Den finns att hämta hos oss, Pelle på torget och i butikerna. Och det behöver naturligtvis inte vara en P-skiva från just Borgholms kommun.

P-skiveområdet från den 1 september. I dag gäller inte kravet på P-skiva på Östra Kyrkogatan eftersom det är gågata (det högra svarta strecket).
P-skiveområdet från den 1 september. I dag gäller inte kravet på P-skiva på Östra Kyrkogatan eftersom det är gågata (det högra svarta strecket).Foto: Borgholms kommun

Reglerna en gång till?

– 2-timmarsparkering med P-skiva gäller på torget och på Västra Kyrkogatan mellan Södra och Norra Långgatan. Från 1 september kommer det även att gälla Östra Kyrkogatan mellan långgatorna och Storgatan från Tullgatan och västerut.

Michael StåhlSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons