Ledaren: ”Den bästa nyheten för arbetsmarknaden på flera år!”

Länets största hotell. Möjligheter till kongresser, 200 nya rum och nya arbetstillfällen. ”Äntligen”, säger vi efter att Ekerum till sist fått klartecken för sitt nya hotell.
Publicerad 29 augusti 2019
Detta är en ledare i Ölandsbladet. Tidningens politiska hållning är obunden och ledaren ska fungera som en röst för Öland.

Det är visserligen helt inom lagens ramar att överklaga och förhala planer som vore ett lyft för hela Öland.

Men från ledarplats är det också tillåtet att ge uttryck för åsikten att det är rent för jävligt att en sakägare som i så många år profeterat på Ekerum har mage att fördröja ett öländskt drömprojekt på det sätt som skett.

Å ena sidan har man annonserat och hyrt ut sin fastighet med närheten till Ekerum Resort som främsta säljarargument, å andra sidan har man i flera år motarbetat den största öländska satsningen sedan Ölandsbrons tillkomst!

Att Öland snart kan erbjuda länets största hotell och kongresshall får naturligtvis en enorm betydelse för främst Borgholms kommun men också Mörbylånga kommun.

Möjligheten att erbjuda exempelvis försvaret, politiska partier, fackföreningar kongressmöjligheter på Öland ger ett ökat fokus på Öland. 200 nya hotellrum gör att andra öländska företag kommer få ökade intäkter.

Samt inte minst så medför det nya jättehotellet med ett planerat öländskt museum nya arbetstillfällen. Hur många återstår att se, men det kommer tveklöst innebära en av de största rekryteringsprocesserna i Ölands historia. Så många som hundra nya jobb på ett bräde har nämnts och låter heller inte orimligt.

När vi i tisdags som första media publicerade nyheten så lät inte kommentarerna vänta på sig. De allra flesta jublade förstås, något annat hade varit högst anmärkningsvärt.

Men det finns skeptiker, de nämner olika orsaker. Generellt på Öland finns det människor som inte tycker om utvecklingen mot ett modernare samhälle. En del nås nog aldrig, vill heller inte ändra sin grundinställning om att ”all förändring är av ondo”.

Andra är bara lite oroliga för vad nya ting kommer att medföra för dem.

Så mycket kan människor som är oroliga över Ekerums hotellplaner lugnas med att detta är något mycket bra för Öland. Faktiskt den bästa arbetsmarknadsnyheten vi fått möjlighet att publicera på många år.

Peter BoströmSkicka e-post