unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Ledaren: ”Den bästa nyheten för arbetsmarknaden på flera år!”

Länets största hotell. Möjligheter till kongresser, 200 nya rum och nya arbetstillfällen. ”Äntligen”, säger vi efter att Ekerum till sist fått klartecken för sitt nya hotell.
Detta är en ledare i Ölandsbladet. Tidningens politiska hållning är obunden och ledaren ska fungera som en röst för Öland.

Det är visserligen helt inom lagens ramar att överklaga och förhala planer som vore ett lyft för hela Öland.

Men från ledarplats är det också tillåtet att ge uttryck för åsikten att det är rent för jävligt att en sakägare som i så många år profeterat på Ekerum har mage att fördröja ett öländskt drömprojekt på det sätt som skett.

Å ena sidan har man annonserat och hyrt ut sin fastighet med närheten till Ekerum Resort som främsta säljarargument, å andra sidan har man i flera år motarbetat den största öländska satsningen sedan Ölandsbrons tillkomst!

Att Öland snart kan erbjuda länets största hotell och kongresshall får naturligtvis en enorm betydelse för främst Borgholms kommun men också Mörbylånga kommun.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Möjligheten att erbjuda exempelvis försvaret, politiska partier, fackföreningar kongressmöjligheter på Öland ger ett ökat fokus på Öland. 200 nya hotellrum gör att andra öländska företag kommer få ökade intäkter.

Samt inte minst så medför det nya jättehotellet med ett planerat öländskt museum nya arbetstillfällen. Hur många återstår att se, men det kommer tveklöst innebära en av de största rekryteringsprocesserna i Ölands historia. Så många som hundra nya jobb på ett bräde har nämnts och låter heller inte orimligt.

När vi i tisdags som första media publicerade nyheten så lät inte kommentarerna vänta på sig. De allra flesta jublade förstås, något annat hade varit högst anmärkningsvärt.

Men det finns skeptiker, de nämner olika orsaker. Generellt på Öland finns det människor som inte tycker om utvecklingen mot ett modernare samhälle. En del nås nog aldrig, vill heller inte ändra sin grundinställning om att ”all förändring är av ondo”.

Andra är bara lite oroliga för vad nya ting kommer att medföra för dem.

Så mycket kan människor som är oroliga över Ekerums hotellplaner lugnas med att detta är något mycket bra för Öland. Faktiskt den bästa arbetsmarknadsnyheten vi fått möjlighet att publicera på många år.

Läs mer

Brf Badvakten i Borgholm – byggstarten kan anas.

Öland

Rekordlägenheten såld - då är de i mål: ”Bra bit på väg”

Sexton sålda, åtta reserverade – Borgholms exklusivaste byggprojekt med hyresrätter där de största och översta gräver runt åtta miljoner hål i plånboken närmar sig startbeslut.

Campings ägare Anders Jonsson pekar ut platsen där de nya stugorna ska byggas.

Öland

Klart: Då tas första spadtaget på omtvistad stugby

Det har tagit sin tid med nekanden och överklaganden. Men nu ska det första spadtaget på Kapelludden AB:s stugby tas.

Magnus Lagerlöf, Peter Sandwall, Maria Jansén och Örjan Molander med flera träffades på onsdagen för komma närmare en lösning i frågan om ett öländskt historiskt museum.

Öland

Historiskt museum på Öland: ”Ett stort steg på vägen”

Ett historiskt öländskt museum skulle kunna stå färdigt i Ekerum våren 2024. På onsdagen träffades inblandade intressenter för att diskutera förutsättningarna.

P17-landslaget kommer till Öland, bilden är från en match 2012 mot Slovakien.

Sport

Klart: Hit kommer fotbollslandslaget

"Hemlig ort” – nu vet vi: ”Klart de väljer Sveriges bästa träningsanläggning för fotboll!”

Lektor Ludvig Papmehl-Dufay leder studentgrävningarna i Gamla Skogsby och Lina Drott (i mitten) ansvarar för kommunikation och information.

Öland

Spännande – hur stort är järnåldershuset?

När Linnéuniversitetet började med utgrävningarna vid järnåldersgården i Gamla Skogsby för ett år sedan trodde man att det var en byggnad på 8x8 meter. Nu har man fått andra besked.

Tungt skördefestrally på norra Öland

Öland

Tungt skördefestrally på norra Öland

Veteranlastbilar och andra veteranfordon från hela Sverige deltar.